Besqab fortsatte uppåt

Publicerad 2017-01-23 18:16

Aktie Bostadsutvecklaren Besqab handlas på måndagen upp för tredje raka handelsdagen under relativt hög omsättning efter en svag start på året.

”Bostadsutvecklaren Besqab är ett exempel som i det tysta fått oförskämt mycket stryk på börsen. Kursen har fallit med 25 procent från toppkursen på runt 240 kronor från i höstas. Detta under samma period där branschkollegorna JM och Bonava i stället har stigit”, skrev DNB i ett marknadsbrev i slutet av förra veckan.

I och med 6 procents uppgång på måndagen – under den tydligt högsta omsättningen sedan den senaste rapportdagen i november – och klättringen med 10 procent har kursen kommit tillbaka till nivån vid 200 kronor som sågs vid årsskiftet.

Bolagets senaste nyhet var att det förvärvat drygt 300 byggrätter i Solna Centrum (den 27:e december).

”DNB har inte full analysbevakning på Besqab men enligt marknadens prognoser så förväntas bolaget omsätta drygt 1,8 miljarder under 2017 med ett rörelseresultat på cirka 330 miljoner. Resultatet per aktie förväntas bli 19-20 kronor för innevarande år innebärande att aktien nu handlas till cirka 9 gånger vinsten. Motsvarande värdering för JM är cirka 12 gånger och för Bonava 13-14 gånger”, skrev DNB som även kallade ”aktien brutalt översåld med RSI på 22” och gav uppmaningen att köpa Besqab.

 

Graf: Besqabs utveckling den senaste månaden

image

 

Graf: Besqabs rörelse på tre dagar

image

Källa Infront