Asmodee tillverkar bland annat brädspel som Catan.

Analys Embracers hittills största bolagsköp, förvärvet av brädspelsgruppen Asmodee, förvandlar det tidigare renodlade gamingbolaget till något som kan liknas vid ett mediakonglomerat, en sektor som inte direkt varit investerarnas favorit på senare år. Det skriver Bernstein i en analys och tillägger att det nog kommer att ta ett tag för marknaden, och för Bernstein, att fullt ut smälta förvärvet.

Trots den något försiktiga hållningen höjer Bernstein Embracers riktkurs till 164 kronor från 144 och upprepar rekommendationen outperform, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Bernstein pekar bland annat på att prislappen för Asmodee, kring 28 miljarder kronor, inte känns för tilltagen och att affären bedöms vara värdeskapande för Embracer.

Bernstein lyfter också fram potentialen för korsbefruktning där olika varumärken och licenser för Asmodees bräd- och kortspel kan användas till spel för PC, konsol, VR, och mobil och tvärtom.

Även om Embracers nu till del blir ett annat typ av bolag, och går från noll procent intäkter från brädspel till kring 40 procent samtidigt som marginalen blir lägre, tas ett positivt steg mot ett mer stabilt kassaflöde, resonerar Bernstein vidare. När affären presenterades tidigare i veckan uppgav Embracer att Asmodee historiskt haft ett fritt kassaflöde konverterat före skatt om cirka 70-80 procent.

Efter att förvärvet presenterades backade Embracers aktie med drygt 7 procent på torsdagen. Efter en knapp timmes handel på fredagen noterades den kring oförändrad vid 84 kronor per aktie.