BERGS TIMBER: INVESTERAR I PRODUKTION AV FÖNSTER OCH DÖRRAR

2021-09-15 09:45:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bergs Timber investerar i ökad kapacitet för tillverkning av högkvalitativa fönster och dörrar, för att möta en stark efterfrågan i samband med renoveringar och nyproduktion.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är koncernens dotterbolag Byko-Lat i Lettland som investerar i en ny lager- och logistikbyggnad om 2.400 kvadratmeter som ska bidra till mer effektiva flöden inom fabriksområdet och frigöra produktionsytor. Investeringen uppgår till cirka 20 miljoner kronor och beräknas öka en kapacitet på cirka 50 procent på fönster och dörrar, med en planerad driftsättning under det första kvartalet 2022.

"För att öka koncernens organiska tillväxt kommer vi under de kommande åren att löpande investera i befintlig verksamhet. Byko-Lats högkvalitativa produktion av fönster och dörrar är lönsam och har mycket goda utsikter. Årets förvärv av PTP-Group förstärker även behovet av en ökad kapacitet för koncernens huvudmarknad i Storbritannien", skriver Peter Nilsson, vd för Bergs, i pressmeddelande.Direkt-SE