Analys Tillväxtpotentialen i bränslecellsbolaget Powercell är redan inprisad i aktien. Det skriver den tyska banken Berenberg när den inleder bevakningen av Powercell med rekommendationen behåll och riktkursen 250 kronor.

Banken noterar att Powercell har störst exponering mot fordonssektorn genom ett avtal med Bosch och Autostack-Industrie (ASI)-konsortiet.

”Detta är uppmuntrande, men vi bedömer att ytterligare kommersiella framsteg krävs för att motivera en högre värdering”, skriver Berenberg i ett marknadsbrev.

Berenberg inleder samtidigt bevakningen av Powercells norska sektorkollega Nel med en köprekommendation och en riktkurs på 23 norska kronor.

Nel benämns av banken som en ”trolig vinnare”, som på kort sikt kan gynnas av ett kontrakt med vätgaslastbilstillverkaren Nikola som har ett potentiellt värde på över 500 miljoner dollar, skriver Berenberg.

På längre sikt räknar Berenberg med att Nels erbjudande inom ”dual alkaline” och PEM (proton exchange membrane) säkrar att bolaget är väl positionerat för att kapitalisera på de stora investeringarna som krävs för att industrialisera väteekonomin, enligt analysen.

Vid 10-tiden på fredagen handlades Powercell till strax över 265 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med 1,4 procent för dagen, medan Nel hade stigit 4,6 procent till 20:35 norska kronor i Oslo.