Analys Berenberg ser ett attraktivt läge att gå in i Tele2-aktien efter att den relativa risken kring bolaget dämpats inför det andra kvartalet.

”Vi tycker att konsensusförväntningarna för Tele2 har blivit tillräckligt omvärderade till följd av bolagets covid-19-drivna sänkning av guidningen vid rapporten för det första kvartalet 2020”, skriver Berenberg.

Många av Tele2:s sektorkollegor har skjutit upp den ”smällen” till det andra kvartalet, enligt banken som därför tror att den kommande rapportsäsongen kan bli en möjlighet för Tele2 att ”hämta igen” en viss del efter att den senaste tiden ha utvecklats sämre än sektorn.

I samband med rapporten för det första kvartalet drog Tele2 tillbaka sin guidning för helåret och uppgav att fokus i stället var att försvara resultatet 2020 genom kostnadskontroll.

Berenberg ser samtidigt att sannolikheten ökat för en potentiell konsolidering på den svenska marknaden och att riskerna i Tele2:s B2B-verksamhet troligen bli mer dämpade än vad banken tidigare hade räknat med.

I analysen, som är daterad den 10 juni, uppgraderar Berenberg Tele2-aktien till köp (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt skrivit om tidigare på torsdagen. Riktkursen om 136 kr upprepas.

Vid 11.30-tiden handlades Tele2 till 121,70 kr, ned 1,3 procent för dagen.

 

Graf över Tele2-aktiens utveckling hittills i år:

image

Källa: Infront