Rekommendationer Köp Conctric och behåll Mips. Det är två av morgonens rekommendationer.

Här är några av morgonens köprekommendationer från olika aktieanalytiker:

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Mips till behåll från köp. Riktkursen sänks till 350 från 360 kr.  Aktien stängde på 331 kr på torsdagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Hoist till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 31 kr. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux kommer med två rekommendationer. De:

-sänker för finländska Neste till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs dock till 41 euro från 36 euro.

-höjer riktkursen för fordonsunderleverantören Concentric till 170 kr från tidigare 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Concentric steg på torsdagen drygt 8 procent till 156:40 kr.

Tre rekommendationer från Nordea Markets som:

-sänker rekommendationen på det norska annonsmarknadsplatsbolaget Adevinta till sälj.

Banken menar att förhållandet mellan risk och avkastning är ”dålig” vid den aktuella värderingen och efter att bolaget aviserat sina planer på att förvärva Ebays radannonsverksamhet.

”Vi anser att värderingen av Adevinta är hög efter att förvärvet av Ebay Classified tillkännagavs. Vi ser också de riktade synergierna som ambitiösa och ser därför exekveringsrisk och lite utrymme för integrationsproblem”, skriver Nordea.

-höjer sin rekommendation för det finländska energibolaget Neste till köp från behåll. Riktkursen är 47 euro. Aktien handlades upp till 41:42 euro på torsdagen efter rapporten för det andra kvartalet.

-höjer sin värdering, ”fair value”, av läkemedelsbolaget Orexo till ett intervall om 100-126 kr, upp från tidigare 72-82 kr.

I analysen lovordar Nordea Orexos nylanserade digitala vårdlösningar mot depression och alkoholmissbruk. Potentialen för dessa har fått banken att höja sin värdering.

Flera analyshus har höjt sina riktkurser för Epiroc efter torsdagsmorgonens delårsrapport.

Deutsche Bank anser att både kvartalsresultatet och rapportpresentationen gav ett stabilt intryck överlag, men anser att de inte innehöll mycket för att upprätthålla den kraftiga kursuppgången under senaste veckor.

”Vi höjer våra estimat med mellanhöga ensiffriga tal på resultatet, främst på grund av bättre än förväntade eftermarknadsutveckling, vilken verkar öka snabbt på marknader som inte längre är nedstängda, samt något större besparingspotential”, skriver Deutsche och höjer riktkursen till 120 kronor, från tidigare 105, samt upprepar rekommendationen behåll.

Pareto höjer sin riktkurs för Epiroc med 5 kr till 100 kr jämnt. ”Organisk tillväxt och orderingång var i linje med våra förväntningar under andra kvartalet medan marginalerna var något bättre”, sammanfattar Pareto som dock upprepar rekommendationen sälj för Epiroc ”då vi ser bättre kurspotential i andra industribolag och sektorkollegor”.

SEB upprepar rekommendationen behåll och justerar riktkursen från 115 till 120 kr för Epiroc.

”Vi räknar med att marginalförstärkningen kommer att fortsätta tack vare besparingsåtgärderna, men i avsaknad av stora order, anser vi att aktien är för generöst prissatt för en rekommendationshöjning”, skriver SEB.

Epiroc stängde på 122:50 kr på torsdagen, ned cirka 2,5 procent för dagen.

Och slutligen två rekommendationer från SEB Equities som:

-sänker sin rekommendation för omsorgsbolaget Attendo till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs dock till 48 kr från 45 kr.

 

Attendo handlades strax efter börsöppning på fredagen till drygt 46 kr, en nedgång me nästan 5 procent för dagen. Attendo steg på torsdagen över 20 procent efter halvårsrapporten.

-sänker sin rekommendation för finländska Neste till behåll från tidigare köp. Riktkursen höjs emellertid till 43 euro från 41 euro.