Aktie Embracer har fått flera mindre riktkursförändringar efter sin rapport på torsdagen men gemensamt för de analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av är att inga rekommendationsförändringar synts till hittills.

* Handelsbanken Capital Markets upprepar sin långsiktiga rekommendation outperform (på tre års sikt) och justerar upp riktkursen till 135 kronor (130).

* Exane BNP Paribas behåller riktkursen 140 kronor.

”Tillväxtmomentum bör accelerera kraftigt, vilket stöder en förbättring av ebit-marginalen och förbättra det fria kassaflödet. Detta bör göra det möjligt för bolaget att betala ner skulder och ta vara på ytterligare förvärvsmöjligheter /…/ Embracer är fortfarande bland de bästa alternativen inom gamingsektorn”, skriver Exane.

* Kepler Cheuvreux upprepar rekommendationen köp och justerar upp riktkursen till 137 kronor (135).

”Embracer har nu passerat toppen av en period med tuffa jämförelsetal för organisk tillväxt, och med en stark pipeline för spel under 2022 förväntar vi oss en förbättrad organisk tillväxt, vinsttillväxt samt fritt kassaflöde under året”, skriver Kepler.

Såväl Kepler som SEB Equities lyfter fram Embracers upprepade prognoser som en viktig del av torsdagens rapport även om bolaget upprepade dessa så sent som för drygt två veckor sedan.

”Embracer levererade ett okej kvartal, men de viktigaste aspekterna var den upprepade helårsprognosen tillsammans med den ökade transparensen kring prognosen som bolagsledningen bjöd på, vilket stärkt vår tro på investeringscaset”, skriver SEB i en analys.

* SEB har sänkt riktkursen till 160 kronor (165) och upprepat rekommendationen köp, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

* Barclays riktkurs för Embracer ligger efter en viss uppjustering på 75 kronor.

”Vi oroar oss fortfarande för att ytterligare förseningar av spellanseringar kan dra ner på intäkterna och leda till en sänkt prognos, vilket hindrar oss från att vara entusiastiska över bolagets minskade värdering”, skriver Barclays.

* Goldman Sachs har upprepat rekommendationen neutral.

Embracer steg 3,7 procent på torsdagen och efter en halvtimmes handel på fredagen noterades aktien upp 1,8 procent till 79:78 kronor.