”Det är exakt samma som vi har sagt sedan dag ett. Vi tycker att det är ett bra bolag och en bra investering långsiktigt, så det är inget nytt”, säger Erik Selin till Nyhetsbyrån Direkt.

På måndagen flaggade Balder för att ytterligare 5 procent av aktierna i Entra på fredagen adderats till ägarandelen som nu uppgår till 25 procent.

På fredagen meddelade också Entras styrelse att inget av de båda buden på 190 respektive 185 norska kr från SBB och Castellum rekommenderas aktieägarna, bland annat med hänvisning till att bolagets näst största ägare Folketrygdfonden och Balder, som tillsammans nu representerar närmare 37 procent av aktierna, sagt att de inte kommer att acceptera något av buden.

”Långsiktig investering”

Enligt Erik Selin är Entra fortfarande en långsiktig investering för Balder och huruvida han tror på ytterligare bud från SBB och, eller, Castellum är inget han vill spekulera i.

Med de senaste ökningarna har Balder nu skapat en rejäl lucka som största ägare. Erik Selin har tidigare sagt att han helst ser att Entra fortsätter på egna ben som noterat bolag i Oslo, och att det inte finns något intresse att införliva Entra i Balder.

Frågan är då vilken ägarroll han ser att Balder ska ha?

– Det får vi ta efterhand, det är inget som vi har diskuterat ännu”, säger Erik Selin till Nyhetsbyrån Direkt.

Entras aktie har under budstriden klättrat och var som högst uppe drygt 4 norska kr över det högsta budet på 190 norska kr. Den senaste veckan har kursen vänt ned något och handlades på måndagen till 190 kr.