Aktie Medicinteknikbolaget Bactiguard lanserar en produkt som visat sig ha en avdödande effekt på tidigare varianter av coronavirus. Det framgår av ett pressmeddelande. På börsen tillhör Bactiguard en av dagens få vinnare, upp över 30 procent vid lunchtid på torsdagen, men backade senare tillbaka något.

Produkten Hydrocyn aqua är en vattenbaserad produkt som visat sig ha en kraftigt avdödande effekt på tidigare varianter av coronavirus. Enligt bolaget är det dokumenterat att den dödar 99,9 procent av tidigare varianter inom 15-30 sekunder

”Tidigare erfarenhet visar att den påvisade avdödande effekten kan överföras till nya varianter av coronavirus och tester på covid-19 pågår nu på Karolinska Institutet för att verifiera detta”, skriver bolaget.

Flera företag som vill arbeta förebyggande för att skydda sin personal har redan hört av sig till oss och börjat lägga order,” säger bolagets vd Cecilia Edström.

Hydrocyn aqua är en ph-neutral och vattenbaserad produkt som, till skillnad från alkohol och klorhexidin, inte är irriterande, giftig eller skadlig för kroppen. Den aktiva substansen är hypoklorsyra, skriver bolaget.