Aktietips B2 Holding tar plats i DNB:s norska modellportfölj. DNB anser att kredithanteringsbolagets aktie fortfarande är attraktiv trots det senaste årets kraftiga kursuppgång.

B2 Holding är verksamt i över 20 europeiska länder och erbjuder bland annat lösningar relaterade till indrivning av skulder, hantering av kreditinformation, samt tredjepart inkassohantering och konsumtionslån. Kunderna består huvudsakligen av banker samt institutioner. Aktien är listad på Oslobörsen och har hittills i år gått upp nästan 40 procent.

Men det avskräcker inte DNB som nu tar in B2 Holding i bankens modellportfölj.

”B2 Holding rapporterade ett bättre resultat än väntat för det andra kvartalet och vinstestimaten för 2022 har sedan dess blivit uppjusterade med 3 procent. Med en P/E-multipel på 7x, stark vinsttillväxt och en direktavkastning på nästan 5 procent menar vi att värderingen av B2 Holding är attraktiv. Den starka bilden bekräftas också av den positiva kurstrenden sedan botten i mars 2020”, skriver DNB.

DNB:s modellportfölj består i dagsläget av Aker BP, Atea, B2 Holding, Equinor, Europris, Salmar, Schibsted, SR Bank, Telenor och Yara.