Aktie Azelio förväntar sig att större delen av försäljningen inom den närmsta tiden kommer att ske i Mellanöstern och Sydafrika. Det uppger vd Jonas Wallmander under bolagets webbsända kapitalmarknadsdag på torsdagen.

”På dessa marknader har vi redan i dag referensanläggningar (”reference plants”) på plats”, säger Azelio-chefen och tillägger att bolaget kommit lite längre på just dessa marknader.

På omkring tio år sikt förväntar sig Azelio däremot att den största delen av bolagets försäljning kommer vara hänförlig den amerikanska marknaden.

Azelio har en sedan tidigare uttalad strategi att fokusera på marknaderna: USA, Australien, Mellanöstern och Afrika.

”I Sydafrika, för att ta ett exempel, finns det omkring 32.000 bönder i behov av prisvärd och tillförlitlig energi. Därmed ser vi ett särskilt bra läge där just nu. För övriga tre marknader ser vi även goda möjligheter”, säger vd:n.

Azelio-chefen pekar på att flera industriföretag behöver utstå strömavbrott från tid till tid, då elförsörjningen inte är helt stabil i Sydafrika. En sådan typ av problematik kan Azelio lösa.

För de kommande tolv månaderna ser Jonas Wallmander ett antal utmaningar, men också möjligheter.

”Nu gäller det att arbeta hårt. Fokus kommer ligga på försäljning samt att se till så att installationer (av TES.POD-system red anm) blir framgångsrika och att anläggningarna presterar som tänkt i varje marknad. Det viktigaste är att få ut referensanläggningarna på marknaderna då dessa kommer lägga grunden för nästa steg”, säger han.

En dryg halvtimme efter bolagets kapitalmarknadsdag var aktien upp 0,8 procent. Sedan årsskiftet är aktien ned med nästan 84 procent.