Aktie Kindred har fattat beslutet att tillfälligt upphöra med tjänster till nederländska kunder. Beslutet har fattats mot bakgrund av de senaste policyförändringarna i Nederländerna, för vilka Kindred kommer att söka vidare klarhet.

Kindred är av uppfattningen att brevet från minister Sander Dekker inte uttryckligen kräver att operatörer ska upphöra med sina tjänster till nederländska invånare, så länge som prioriteringskriterierna publicerade 2019 efterlevs. Kindred kommer nu att söka vidare klarhet avseende den nederländska regeringens och den nederländska spelmyndighetens avsikt.

”Öppnandet av marknaden för onlinespel i Nederländerna är ett mycket positivt steg för alla involverade. Vi ser fram emot att erhålla vår nederländska licens under 2022 och att därmed kunna bidra positivt till det nederländska samhället, som en erkänd expert i att uppnå en hållbar spelmarknad”, kommenterar Henrik Tjärnström, vd och koncernchef för Kindred.

Bolaget förbereder sig för öppnandet av den nederländska licensieringsprocessen under Remote Gambling Act och har arbetat med förberedelserna för en nederländsk licensansökan, liksom fullföljt alla erforderliga granskningar. När samtliga förberedelser har avslutats kommer Kindred, i enlighet med vad den regulatoriska tidsramen föreskriver, att ansöka om en nederländsk licens under det fjärde kvartalet 2021, skriver Kindred.