Fonder Alla nya och befintliga kunder hos Avanza Bank vars sparkapital ännu inte har överstigit 50.000 kronor kommer från och med nu att få tillbaka alla fondavgifter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet innefattar förvaltningsavgift, löpande avgifter, transaktionskostnader och eventuella växlingsavgifter vid handel med fonder i utländsk valuta.

”Kunder handlar som vanligt och i slutet av året räknas alla fondavgifter ihop och sätts tillbaka på kontot under första kvartalet. Allt sker helt automatiskt så länge man valt courtageklass Start och återbetalningen blir dessutom förtryckt i deklarationen på de konton där så krävs”, skriver Avanza Bank.

Bland bankens nuvarande kunder är det drygt en halv miljon som träffas av erbjudandet, även om det i nuläget bara är drygt 300.000 av dessa kunder som har ett fondsparande.

Sedan tidigare har Avanza ett erbjudande om gratis courtage för kunder vars sparkapital inte har överstigit 50.000 kronor. Även nätmäklarkonkurrenten Nordnet har ett erbjudande om gratis courtage för nya småkunder.

”Vi hoppas att vårt utökade Starterbjudande ska göra att fler tar steget att börja spara”, säger Avanzas vd Rikard Josefson.

”I takt med att sparandet växer i storlek hjälper också vår transparens kring priser och avgifter kunderna att fatta välinformerade beslut”, tillägger han.

Antalet nya kunder hos Avanza slog rekord under 2020, och trenden ser enligt bolaget ut att hålla i sig.