Aktie Avanza meddelade på torsdagskvällen att kostnaderna för 2021 bedöms vara högre än tidigare guidat med omkring 20 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kostnaderna bedöms öka med omkring 15 procent, medan guidningen menade en ökning om 9-12 procent. Anledningen är att ”den fortsatt starka tillväxten och det ökade intresset för sparande har resulterat i att Avanza har beslutat att satsa ytterligare i kunderbjudandet och ökad användarupplevelse”.

Per den sista november hade antalet kunder vuxit med över 270.000, nettoinflödet var närmare 70 miljarder kronor och sparkapitalet hade ökat med 34 procent till 546 miljarder kronor, heter det.

”Avanza är ett tillväxtbolag och verkar i en föränderlig bransch. Vi har precis landat vår affärsplanering och kostnadsbudget för nästa år och har en mängd spännande initiativ som vi vill kunna erbjuda våra kunder framöver. Vi har ett stort kostnadsfokus på Avanza, men vi vill inte riskera att vi hamnar i läget att vara dumsnåla när vi ser goda tillväxtmöjligheter”, skriver vd Rikard Josefson.

I guidningen ingår inte engångskostnader relaterade till Avanzas flytt från Vasagatan till Regeringsgatan. En nedskrivning ska göras på 16 miljoner kronor, då lokalerna på Vasagatan inte har kunnat hyras ut, utöver de tidigare som gjorts på grund av leasingtillgångar och flyttkostnader.