ATARI: ÄNDRAR STRATEGI, GÖR NEDSKRIVNING OCH SÄNKER PROGNOS

2021-07-05 18:13:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det franska gamingbolaget Atari, vars depåbevis åtminstone än så länge än noterat på Nasdaq First North i Stockholm, ändrar strategi, gör en nedskrivning på 5 miljoner euro och sänker sin prognos för det innevarande räkenskapsåret som pågick till slutet av mars 2021.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt den nya ompositioneringen ska bolaget åter fokusera resurser på marknaden för premiumspel med högre mervärde, heter det.

"Trots detta nya fokus på premium-gaming behåller vi vårt engagemang för att växa och utöka våra framgångsrika gratisspel som vi har på marknaden", skriver spelbolaget som dock kommer att lägga ned eller sälja ett antal spel inom denna kategori.

Atari räknar nu inte längre med ett positivt nettoresultat för det gångna räkenskapsåret. Justerat för nedskrivningarna kopplat till strategiändringen hade dock koncernens nettoresultat varit positivt för det gångna året såsom bolaget guidade för i april, uppges det i pressmeddelandet.

Atari avser publicera bokslutsrapporten för det gångna räkenskapsåret senast den 31 juli.

I slutet av juni meddelade Atari att bolaget avser ansöka om avnotering av företagets svenska depåbevis från Nasdaq First North. Den formella ansökan kommer att lämnas in till Nasdaq Stockholm tidigast tre månader från den 24 juni, meddelades det då.Direkt-SE