Här är onsdagens färska analyser

Publicerad 2018-05-02 09:17

AnalyserUPPDATERAS Bland dagens analyser får SEB en höjd rekommendation efter den sämre än väntade rapporten på Valborg.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för SEB till behåll från minska. Riktkursen är 85 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Raysearch till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 127 från 118 kr. Det framgår av en analys.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Assa Abloy till köp från behåll. Riktkursen höjs till 211 från 180 kr. Det framgår av en analys.

Deutsche Bank sänker sin rekommendation för Kinnevik till behåll från köp. Riktkursen höjs till 315 från 307 kr. Det skriver Reuters. Kinnevik-aktien stängde på 317,10 kr i måndags.

Norska Sparebank1 Markets sänker sin rekommendation för Lundin Petroleum till sälj från neutral. Dock höjs riktkursen till 215 kr, från 195. Det framgår av en analysuppdatering efter onsdagsmorgonens rapport från oljebolaget som överträffade förväntningarna. Dock påpekar banken att även riktigt bra bolag kan bli för dyra och menar att värderingen har dragit i väg för mycket i dagsläget. I måndags sänkte både Carnegie och DNB Markets sina rekommendationer till sälj och pekade på den senaste tidens starka kursutveckling för Lundin-aktien.