Attraktiv värdering och utdelningspotential ger köpläge

Publicerad 2018-04-12 11:04

Analys Carnegie anser att Dustins värdering är attraktiv givet bolagets starka position på marknaden för IT-lösningar för SMB-segmentet (små och medelstora företag).

En attraktiv direktavkastning och möjligheter att göra kompletterande förvärv innebär ytterligare potential för Dustin, skriver Carnegie i en analys daterad den 11 april efter att Dustin presenterat sin rapport för det andra kvartalet.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på onsdagseftermiddagen, har Carnegie höjt rekommendationen för Dustin till köp (behåll) men behåller riktkursen på 85 kronor.

Carnegie behåller sina estimat i stort sett oförändrade efter halvårsrapporten, som en följd av Dustins lägre organiska tillväxt men högre ebita-marginaler.

Under andra kvartalet visade SMB-segmentet en stark utveckling medan LCP-segmentet (stora företag och offentlig sektor) däremot hade en svag utveckling, konstaterar Carnegie som räknar med att den svaga trenden inom LCP troligen fortsätter de kommande kvartalen.

Carnegie bedömer också att Dustin skulle kunna göra förvärv för omkring 1 miljard kronor under de kommande tre åren och fortfarande hålla sig inom sitt skuldsättningsmål.

Vidare beskriver Carnegie Dustins långsiktiga mål, där bolaget siktar på en försäljning på omkring 15 miljarder kronor 2021/2022 och ett ebita-resultat på 750-900 miljoner kronor, som utmanande men långt ifrån diskonterade. Investmentbanken påpekar i sammanhanget att investerare också kan se fram emot utdelningar på över 4 procent per år.

Vid 10.30-tiden på torsdagen hade Dustin stigit 3,6 procent till 77:30 kronor, efter att på onsdagen hade stigit 1,1 procent.

Graf: Dustinaktiens utveckling hittills i år

image

Källa: Infront