Två köptips från Börsveckan

Publicerad 2018-04-03 08:19

Aktier Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer köp i sjukvårdsbolaget Medicover och skolverksamma Academedia medan för Bygghemma och Engelska Skolan blir däremot rådet att sälja.

Det framgår av tidningens utgåva nummer 14.

Investerare rekommenderas att avvakta med börsnykomlingen Green Landscaping liksom med hälso- och omsorgsaktierna Humana och Capio.

Medicover, som har verksamhet i Östeuropa, åtnjuter en strukturell tillväxt på marknaden och växer urstarkt. Utsikterna ser fortsatt goda ut, motiverar Börsveckan sitt köpråd.

Academedia är det rätta valet för den som söker en bred exponering mot skolsektorn. Efter en kursnedgång med över 15 procent ser Börsveckan ett köpläge i aktien.

Sektorkollegan Engelska skolans aktie är däremot dyr.

Green Landscaping sattes på börsen av den aggressiva säljaren FSN Capital under förra veckan. Succén uteblev och Börsveckan ser inte aktien som ett klipp.

Även i Bygghemma hade FSN bråttom med börsnoteringen, som skedde efter bara 1,5 års ägo, menar Börsveckan. Skuldsättningen är hög och värderingen likaså, varför tidningen ger ett säljråd.

Humana behöver steppa upp rejält för att inte tappa ytterligare härifrån, trots ett ras på nära 40 procent senaste året, enligt Börsveckan som tycker att man bör avvakta.

Även i Capio ska investerare avvakta, enligt tidningen. En svag underliggande lönsamhet, en ansträngd balansräkning och pågående ledningsförändringar gör att det finns kortsiktiga utmaningar i bolaget.