Sparekonomen: Spotify kan bli en ny folkaktie – men räkna med en skakig resa

Publicerad 2018-04-02 14:16

Notering En sjundedel av svenskarna kan tänka sig att köpa aktier i Spotify som direktnoteras i New York på tisdagen. Nordnets sparekonom Joakim Bornold spår att Spotify kan bli en ny folkaktie men han varnar samtidigt för att det kan bli en skakig resa.

Enligt en undersökning som Nordnet låtit göra inför Spotifys notering så kan 14 procent svenskarna tänka sig att köpa aktier i Spotify. Bolaget gör intåg på New York-börsen på tisdagen genom en direktnotering. Det innebär att introduktionspriset sätts av marknaden efter New York-börsens öppning på tisdag eftermiddag svensk tid.

– En sjundedel av svenskarna är intresserade av att köpa aktier i Spotify, och bolaget har potential att bli en ny svensk folkaktie i klass med H&M och Ericsson. Jag tror att det finns både en rationell och en känslomässig sida bakom det stora intresset. De svenska spararna ser stor potential i bolagets kraftiga tillväxt och möjlighet att hitta nya intäktsströmmar, säger Nordnets Joakim Bornold i ett pressmeddelande.

Men Bornold höjer samtidigt ett varnande finger för aktien och tror att det kan bli en skakig resa.

– Vi känner stor stolthet inför att världens största streamingtjänst för musik är svensk, och det kan påverka våra investeringar. Det råder dock stor osäkerhet kring bolagets utveckling på börsen den första tiden. Kombinationen av att bolaget ännu inte går med vinst och att de väljer den ovanliga metoden direktnotering, gör att spararna bör förbereda sig på en skakig resa, säger Joakim Bornold.