Tre chansaktier det lär svänga om 2018

Publicerad 2017-12-20 06:53

Aktier Chansaktier är spännande kryddor i din portfölj, men det kan beroende på din aktiestrategi och riskvilja också vara placeringar du bör undvika. De här tre aktierna har positiva underliggande faktorer som talar för bolagen, men aktierna kan bli svängiga under 2018.

Camurus. De första avgörande beskeden kan komma redan i januari då två läkemedelskandidater mot opiatberoende är i registreringsfasen. Bolaget väntar även redovisa resultat från viktiga studier under första kvartalet. Camurus produkter är en ny typ av injektionsdepå under huden som möjliggör att läkemedel frigörs successivt.

Riskerna är därmed lägre än för vanlig läkemedelsforskning, men börsvärdet är nu uppe på 4,9 miljarder kr vilket ställer höga krav på framtida vinster. Blir det bakslag är nedsidan stor, men hittills har Camurus hållit vad de lovat.

Stillfront. Mobilspelsutvecklaren har mer än dubblats i kurs sedan de var månadens chans i Privata Affärers februarinummer 2016. Nästan hela uppgången har kommit sedan i oktober i år, så för dig med tålamod har det gått bra.

Trendföljande chanstagare behåller sitt innehav då det stora förvärvet Goodgame Studios kommer att ge fortsatt bränsle för kursen. Antalet aktier kommer att flerfaldigas och Stillfront får nya huvudägare. Intäkter och vinst kommer att lyfta under 2018 och antalet spel i portföljen ökar, vilket i sin tur sänker risken. Aktien lär fortsätta med stora prisändringar och än så länge bäddar nyhetsflödet för att det blir mer upp än ned.

Karo Pharma. Nu i december tar medicinteknikbolaget in ytterligare 794 miljoner kr via en nyemission. Detta för att finansiera förvärvet av norska Weifa. Nästa år fortsätter expansionen Karo Pharma med styrelseordförande Anders Lönner i spetsen.

Sedan början av 2016 har aktiekursen pendlat mellan 24 kr och 46 kr. Kursen befinner sig nu i mitten av det intervallet och den slagiga utvecklingen lär hålla i sig. Aktieägarna ställer sitt hopp till att vinsten per aktie fortsätter uppåt.

Podd
Börspanelen: Gott nytt börsår?
Foto: Shutterstock
Rapportsäsongen
Inför rapporterna: "Ljusning för industrin – dystert för tjänstebolagen""Överlag bra rapporter i fjärde kvartalet"
Rapporter
Nu drar rapportperioden igångHär är alla datum
Börsen
Avslutning nära nollstrecket
Foto: istock
Kryptovaluta
Trängsel i bitcoin oroar förvaltare
Foto: Magnus Gustavsson/PA
Analys
Analys: Telias förväntade sparprogram inleder ny era
Sektor
Storbankerna formaliserar polissamarbetet mot penningtvätt
Aktie
Lundin Energy får kraftigt utökade licenserFår 23 procent fler prospekteringslicenser
19/1
Trading Direkt om vaccin och börsrekord
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Aktie
Swedbank återinför utdelning efter dialog med FI
USA
Yellen: USA måste agera stort med nästa stödpaket
Asien
Kinaoptimism lyfter Asiens börser
Räntan
Vice riksbankschef: Möjligt med räntesänkning trots pandemi
Foto: Gustav Sjöholm/TT
Affär
Uppgifter: SSAB:s storägare skeptiska till affär med Tata
Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"