Tre chansaktier det lär svänga om 2018

Publicerad 2017-12-20 06:53

Aktier Chansaktier är spännande kryddor i din portfölj, men det kan beroende på din aktiestrategi och riskvilja också vara placeringar du bör undvika. De här tre aktierna har positiva underliggande faktorer som talar för bolagen, men aktierna kan bli svängiga under 2018.

Camurus. De första avgörande beskeden kan komma redan i januari då två läkemedelskandidater mot opiatberoende är i registreringsfasen. Bolaget väntar även redovisa resultat från viktiga studier under första kvartalet. Camurus produkter är en ny typ av injektionsdepå under huden som möjliggör att läkemedel frigörs successivt.

Riskerna är därmed lägre än för vanlig läkemedelsforskning, men börsvärdet är nu uppe på 4,9 miljarder kr vilket ställer höga krav på framtida vinster. Blir det bakslag är nedsidan stor, men hittills har Camurus hållit vad de lovat.

Stillfront. Mobilspelsutvecklaren har mer än dubblats i kurs sedan de var månadens chans i Privata Affärers februarinummer 2016. Nästan hela uppgången har kommit sedan i oktober i år, så för dig med tålamod har det gått bra.

Trendföljande chanstagare behåller sitt innehav då det stora förvärvet Goodgame Studios kommer att ge fortsatt bränsle för kursen. Antalet aktier kommer att flerfaldigas och Stillfront får nya huvudägare. Intäkter och vinst kommer att lyfta under 2018 och antalet spel i portföljen ökar, vilket i sin tur sänker risken. Aktien lär fortsätta med stora prisändringar och än så länge bäddar nyhetsflödet för att det blir mer upp än ned.

Karo Pharma. Nu i december tar medicinteknikbolaget in ytterligare 794 miljoner kr via en nyemission. Detta för att finansiera förvärvet av norska Weifa. Nästa år fortsätter expansionen Karo Pharma med styrelseordförande Anders Lönner i spetsen.

Sedan början av 2016 har aktiekursen pendlat mellan 24 kr och 46 kr. Kursen befinner sig nu i mitten av det intervallet och den slagiga utvecklingen lär hålla i sig. Aktieägarna ställer sitt hopp till att vinsten per aktie fortsätter uppåt.

Foto: Shutterstock
Försäkring
Mobilskador rusar under sommaren
Köptips
DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv
Foto: istockphoto
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Rapport
Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel
Rapport
Starkt resultat med hög tillväxt för Hexagon
Stockholmsbörsen
Nedåt på börsenEvolution och Boliden i topp
Börsen
Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier"Fallande KPI i Europa och högre energipriser"
Asien
Asien: Fortsatt oro inför FedmötetUppåt i Tokyo
Foto: AP/TT
Wall street
Lätt positiva börser i New YorkKinesiska bolag stora förlorare
Börsen
Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022
Inflationen
Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal"Uppgången sannolikt temporär"
Aktie
ABB bekräftar storaffären
Bank
Fitch höjer utsikterna för två svenska storbanker
Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Kryptovalutor
Bitcoinpriset upp 10 procent senaste dygnet
Bedrägerier
Brå: Kraftig ökning av fakturabedrägerierMen kortbedrägerier har minskat med 34 procent
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens färska köprekar
Foto: Shutterstock
Fonder
"Kvinnliga fondförvaltare får högre avkastning"
Köptips
AFV: En aktie att köpa
Råvaror
Råvaror: Prispress på olja
Foto: istockphoto
Försäkring
Stora skillnader i ersättning vid cykelstöld
Bolån
De flesta bolån är under två miljoner"Riskerna med bolån inte så stora"
Rekommendationer
Köp Astra och Trelleborg
Foto: Shutterstock
Japan
OS ökar intresset för Japanfonder
Kvartalsrapport
Skogsjätten bättre än väntat
Foto: Shutterstock
Veckorapport
Tuff vecka för portföljen