Munters får jätteorder från Facebook

Publicerad 2017-11-06 07:17

Aktie Fukthanteringsbolaget Munters har tecknat avtal gällande två order för leverans av kylenheter till två av Facebooks datacenter i Europa.

Det sammanlagda värdet av orderna uppgår till cirka 450 miljoner kronor beroende av de slutgiltiga valen av tillval och tjänster, skriver Munters i ett pressmeddelande.

Munters har tidigare levererat de två första faserna av Facebooks projekt i Clonee i Irland och den första fasen av Facebooks etablering i Odense i Danmark. Munters nya åtagande kommer att omfatta leverans av Oasis Indirect Evaporative Cooling-enheter till fas 3 av Clonee samt fas 2 av Odense i Danmark. De två orderna väntas bli intäktsförda under perioden december 2017 till juni 2018.

”Vi är stolta över att ha fått den största ordern någonsin i Munters historia gällande leverans av klimatlösningar för kundens affärskritiska verksamhetsmiljö”, säger Neil Yule, chef för Munters Data Center Business Area.