Stororder får Mycronic att lyfta

Publicerad 2017-09-05 08:16

Aktie Mycronic, som är verksamt inom utrustning för bildskärmstillverkning, har erhållit en order på flera maskritarsystem från amerikanska Photronics. Det är den största ordern hittills för Mycronic och det totala värdet för kombinationsordern uppgår till 90-100 miljoner dollar. På börsen rusade aktien över 18 procent första handelstimmen.

Photronics är en global leverantör av fotomasker till både halvledar- och bildskärmsindustrin. Bolaget är sedan länge kund till Mycronic.

Ordern, som kombinerar produktion och kvalitetskontroll av de mest avancerade små och stora fotomaskerna, omfattar en maskritare Prexision-800, en maskritare Prexision-10, en mätmaskin Prexision-MMS samt förbättringar av ytterligare ett system Prexision-10.

Alla system utom Prexision-MMS är beräknade att levereras under 2018. Först levereras Prexision-800 under det första halvåret 2018. Prexision-MMS är beräknat att levereras under första halvåret 2019.

Samtliga system skeppas till Asien, tre av dem till Kina medan Prexision-800 placeras i Sydkorea.