Under andra kvartalet växte nettoomsättningen med 61 procent till 37,3 miljoner kr. Förvärv är en del av tillväxtstrategin och trots de två köp som gjorts under sommaren lär det bli fler.
Aktien föll 5 procent på halvårsrapporten trots det. Resultatutvecklingen är nämligen en annan femma. Under kvartalet pressades vinsten av allt från ökade kostnader för förvärv och finansiering till IT-driftsinvesteringar och listflytten till First North Premier.
Framöver lovar vd Jörgen Larsson att den höga investeringstakten i utvecklingsprojekt framöver ska utgöra en minskad andel av omsättningen. Det är rimligt att anta att bolaget börjar bli så stort att det kan fungera.
Även om marknaden för spel på mobiler, konsoler och PC är större än film- och musikindustrin tillsammans är konkurrensen väldigt hård. Å andra sidan innebär affärsmodellen med att sälja saker i spelen men för riktiga pengar en skalbarhet som innebär stor hävstång.
Med lite tur går Stillfront därför mot någon form av skördetid, eller åtminstone en period där vinst och kassaflöden stärks. Det behövs då det inte går att räkna hem aktien på nuvarande vinst som ligger på 2 kr per aktie de senaste tolv månaderna.
Med lite tur hamnar vinsten långt över 3 kr nästa år och då blir värderingen lägre. Kan resultatet i bästa fall närma sig 4 kr per aktie trillar p/e-talet ned mot 23. Då skulle Stillfront börja kännas måttligt värderad igen.
Stillfront var månadens chans i Privata Affärer nr två 2016. Efter ett par tydliga kurssvackor ligger aktien efter sommarens kursrally återigen på höga nivåer, den senaste månadens rekyl till trots. Framöver lär det bli en fortsatt skakig resa, men uppåtriktad.
Graf: Aktiens utveckling hittills i år