Därför ska du teckna fastighetsbolaget med Malmö i fokus

Publicerad 2017-06-19 06:33

Notering På måndagen är det sista dagen för privatpersoner att teckna nyintroduktionen av Trianon - ett fastighetsbolag helt fokuserat på Malmö. Fyra ankarinvesterare och stort lokalt intresse för att teckna aktier borgar för att noteringen kan bli lyckosam.

De riktigt stora noteringarna har saknats under juni, men till de mindre börslistorna strömmar det fortfarande många bolag som kommer noteras under de närmaste veckorna. Ett intressant case är Trianon som bara har fastigheter i Malmö och ska inom 3-5 år växa och bli dubbelt så stora som idag när fastighetsbeståndet är värt ca fyra miljarder.

Den nyemission på ca 300 miljoner som görs i samband med noteringen ska delvis finansiera förvärvet av Entréfastigheterna i Malmö som är ett köpcentrum som tidigare haft stora vakanser. Trianon ser dock goda möjligheter att fylla på med nya hyresgäster bland annat har man tecknat ett större kontrakt med Malmö stad om uthyrning.

Redan idag sysslar man med bostadsrenovering med ökade hyror som följd och har dessutom en större projektportfölj där fokus ligger de kommande åren. Bolaget drivs att vd Olof Andersson som har ett större innehav i Trianon och som kan ses som en riktig entreprenörstyp i sektorn.

Intressant är också att emissionen och noteringen har ordentlig uppbackning från fyra ankarinvesterare och andra lokala företag. Två av ankarinvesterarna är Länsförsäkringar Fonder och meriterade Prior & Nilsson Fonder.

Andra företag lokalt förankrade i Malmö har anmält intresse att teckna upp mot 100 miljoner av emissionen, vilket i så fall inte skulle lämna mycket över till privata investerare. Men eftersom Trianon går ut brett med teckningsanmälan genom både Handelsbanken, Avanza och Nordnet blir det sannolikt knappt om aktier för andra större investerare efter ankarinvesterare fått sitt.

Detta talar för att det kan bli en hygglig efterfrågan efter noteringen på onsdag den 21 juni – och därmed skulle det också vara läge att teckna det nya fastighetsbolaget. Privata Affärer tar i alla fall rygg på ankarinvesterarna och rekommendationen är att teckna.

Spara
Så får du 10 procents sparränta – men risken är skyhögFI kräver reglering
Rapport
Epiroc över förväntan
Rapport
Rörelseresultatet bättre än väntat för Trelleborg
Analyser
Här är torsdagens färska analyser
Rapport
Urstarkt resultat för VolvoMen orderingången minskar
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Börsen
Rapportbolag fortsätter tynga börsen
Foto: Björn Larsson/TT
Rapport
Starkt resultat av Swedish Match
Aktie
Eco Wave Power sjunker 32 procent i handelspremiären
Rapport
Nordeas resultat under förväntanVd missnöjd med utvecklingen
Rapport
Electrolux slog förväntningarna
Foto: Magnus Gustavsson/PA
Rapport
Telias omsättning sjunker
Foto: Henrik Montgomery/'TT
Rapport
Ökad vinst för Intrum
Rapport
Essitys resultat strax under förväntan
Fonder
Här är sommarens bästa fonder
Aktie
SHB slopar trading-case efter svag rapport
Bolån
Bankerna där snitträntorna rört sig mest
16/7
Trading Direkt: Hajpade fondförvaltaren om gaming och e-sportbolag
Aktietips
Förvaltarens nya aktiefynd
Foto: istock
Kryptovalutor
Förslag förbjuda tech-bolag lansera kryptovalutor
Räntan
Fedchef: Centralbanken bör överväga räntesänkningar
Foto: Tomas Oneborg /TT-SvD
Aktier
Här är miljardärernas favoritaktier
Foto: Vidar Nuud/NTB/TT
Näthandel
Resor störst på nätet
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Färre villor säljs
Rapporter
Bättre än väntat för bostadsjättar
Foto: David Lagerlöf (Indecap) / Magnus Glans (Pensionsmyndigheten)
Krönikan:
Mats Lagerqvist: Sluta skräm spararna
Foto: Hasse Holmberg/TT
Bostäder
Mäklarbarometern: Svagt intresse för renoveringsobjekt
Foto: Jon Olav Nesvold/NTB/TT
Konsumentskydd
Ny EU-lag kan försvåra kortbedrägerier