Därför ska du teckna fastighetsbolaget med Malmö i fokus

Publicerad 2017-06-19 06:33

Notering På måndagen är det sista dagen för privatpersoner att teckna nyintroduktionen av Trianon - ett fastighetsbolag helt fokuserat på Malmö. Fyra ankarinvesterare och stort lokalt intresse för att teckna aktier borgar för att noteringen kan bli lyckosam.

De riktigt stora noteringarna har saknats under juni, men till de mindre börslistorna strömmar det fortfarande många bolag som kommer noteras under de närmaste veckorna. Ett intressant case är Trianon som bara har fastigheter i Malmö och ska inom 3-5 år växa och bli dubbelt så stora som idag när fastighetsbeståndet är värt ca fyra miljarder.

Den nyemission på ca 300 miljoner som görs i samband med noteringen ska delvis finansiera förvärvet av Entréfastigheterna i Malmö som är ett köpcentrum som tidigare haft stora vakanser. Trianon ser dock goda möjligheter att fylla på med nya hyresgäster bland annat har man tecknat ett större kontrakt med Malmö stad om uthyrning.

Redan idag sysslar man med bostadsrenovering med ökade hyror som följd och har dessutom en större projektportfölj där fokus ligger de kommande åren. Bolaget drivs att vd Olof Andersson som har ett större innehav i Trianon och som kan ses som en riktig entreprenörstyp i sektorn.

Intressant är också att emissionen och noteringen har ordentlig uppbackning från fyra ankarinvesterare och andra lokala företag. Två av ankarinvesterarna är Länsförsäkringar Fonder och meriterade Prior & Nilsson Fonder.

Andra företag lokalt förankrade i Malmö har anmält intresse att teckna upp mot 100 miljoner av emissionen, vilket i så fall inte skulle lämna mycket över till privata investerare. Men eftersom Trianon går ut brett med teckningsanmälan genom både Handelsbanken, Avanza och Nordnet blir det sannolikt knappt om aktier för andra större investerare efter ankarinvesterare fått sitt.

Detta talar för att det kan bli en hygglig efterfrågan efter noteringen på onsdag den 21 juni – och därmed skulle det också vara läge att teckna det nya fastighetsbolaget. Privata Affärer tar i alla fall rygg på ankarinvesterarna och rekommendationen är att teckna.

Fonder
Sparekonomen: Stora skillnader mellan olika indexfonderGäller att välja rätt indexfond
Rapporter
Analytikernas förväntningar inför onsdagens rapporterTre storbanker rapporterar
Foto: istockphoto
Portföljstrategi
Carnegie höjer aktieviktenUnderviktar räntebärande investeringar
Börsen
Lätt positivt på tisdagsbörsen
Analyser
Här är tisdagens färska analyser
Aktietips
Swedbank plockar in två nya aktier i fokusportföljenKastar ut två andra
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Rapport
SKF:s tillväxt svagare än väntatFlaggar för lägre efterfrågan fjärde kvartalet
Bank
McKinsey: De flesta banker klarar inte lågkonjunkturen"Riskerar bli fotnoter"
22/10
Trading Direkt: Bornold om Saab och Husqvarna
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT
Skog
Sjunkande priser på massa och timmer
Rapport
Stark orderingång för Saab
Foto: Johan Nilsson/TT
Rapport
Sämre än väntat för HusqvarnaStark robottillväxt
Notering
Qliro Group tänker notera dotterbolag på börsen
Placera
Hernhag: Håll koll på börsens a-lag
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Kepler: Holmen "rakt igenom bra"
Analys
SEB: Sandvik når botten andra halvåret 2020
Aktietips
Två heta köptips från Börsveckan
Aktietips
DI: Köp Hoist"Ta rygg på Erik Selin"
Aktie
Telia: Lars-Johan Jarnheimer tar över som ordförande
Aktietips
Carnegie: Köp återförsäljaren med stor kurspotentialSer 50-procentig uppsida
Chatt
Hernhag: Fem aktier att äga för alltid"Forskningsbolaget som är en spännande chansaktie"
Analyser
Två nya köprekar bland fredagsanalyserna
Event
Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Göteborg 19 november
Börsen
SHB-strateg: Räkna med sämre avkastning i tio år
Valuta
SEB: Då stärks kronan igenMen det blir värre innan det blir bättre
17/10
Healthcare Direkt: Så hittar du vinnarna i sektorn
Hjälp oss utse Årets Bank 2019