Scen ur bolagets kommande spel Medals of War.

Uppgången raderad i nya mobilspelsbolaget

Publicerad 2017-06-16 08:12

Notering (uppdaterad) Finländska mobilspelbolaget Nitro Games aktie steg rejält i premiärhandeln på First North Stockholm. Men efter några timmars handel hade aktien fallit tillbaka till teckningskursen. 

Fem minuter efter öppning handlades aktien för 45 kr vilket var 12,5 procent över teckningskursen på 40 kr per aktie. Uppgången kom dock av sig och strax innan klockan 11 handlades aktien nära teckningskursen.

Erbjudandet tecknades till 86 procent och tillförde Nitro Games cirka 27 miljoner kr.

När Nitro Games på fredagen tar steget in på Nasdaq First North i Stockholm blir det årets första tillskott inom spelbolagssektorn efter ett stekhett 2016 då fyra bolag tillkom.

Nitro Games bildades 2007 och jobbade de första åren med att utveckla spel för utgivning av extern part till olika spelplattformer. Sedan några år har fokus skiftat mot enbart mobilspel och att genom en egenutvecklad plattform själva agera såväl spelutvecklare som spelförläggare av så kallade free to play-spel.

Medals of War är det första spelet som kommer att lanseras baserat på bolagets nya affärsmodell och spelsläpp är satt till sommaren 2017.

Nitro games har motiverat börsintåget bland annat med att en notering väntas leda till ett större intresse för bolaget och en ökad varumärkeskännedom bland kunder och spelindustrin. Dessutom väntas möjligheten att attrahera externt kapital för framtida tillväxt öka.

Helåret 2016 landade bolagets intäkter på 0,8 miljoner euro och året innan dess på 1,9 miljoner. Det justerade ebitda-resultatet 2016 blev -0,6 miljoner euro (-1,3).

Nitro Games val av First North är något bolaget har gemensamt med fem andra spelbolag: Starbreeze, THQ Nordic, Paradox, Stillfront och Gaming Corps. På NGM återfinns två bolag: Three Gates och Gold Town Games. Star Vault återfinns på Aktietorget och G5 Entertainment handlas på vanliga listan.

Följ aktien här:

{Chart}