Två heta köptips

Publicerad 2017-05-10 06:55

Aktietips Köp Björn Borg och Indutrade, vänta med Serneke och Net Insight. De rekommendationerna lämnar Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Fastighetsutvecklaren Serneke är ett spretigt bygge som är spännande – alltför spännande, tycker Affärsvärlden som råder läsarna att avstå från aktien, vänta och återkomma när bolaget tagit sig igenom prestigeprojekten.

Varumärkesbolaget Björn Borg har sedan 2007 betalat en omsättningsbaserad tilläggsköpeskilling – fram till februari i år. I fjol sänkte det rörelseresultatet med cirka 22 miljoner, enligt Affärsvärlden. Trots det kan 2017 bli ett mellanår, men 2018 lär det stora resultatlyftet komma. Faller bitarna på plats kan aktien uppvärderas rejält skriver tidningen och rekommenderar köp.

Nätverksbolaget Net Insight har investerat tungt i en ny produkt där efterfrågan tycks dröja. Förväntningarna är enligt tidningen alltför höga och det är därför bättre att stå utanför och invänta bättre lägen under året.

Diversebutiken Indutrade består av fler än 200 bolag, som är specialister inom en eller några nischer inom process- eller tillverkningsindustrier. I november uppmanade Affärsvärlden till köp av aktien, som sedan dess stigit 25 procent. Men Indutrade har mer att ge, tror Affärsvärlden som höjer riktkursen till 248 kronor på ett års sikt.