DI ser köpläge i Tele2

Publicerad 2017-02-13 07:53

Köptips Tele2 står inför en skördetid med kraftigt förbättrat resultat och kassaflöde. Det bedömer Dagens Industri som i måndagens tidning utfärdar en köprekommendation för aktien.

Teleoperatörens satsning på 4G i Nederländerna ligger dock som en skugga över aktien. Här menar tidningen att investerarna överdriver riskerna. Skulle satsningen misslyckas har Tele2 tidigare lyckats genomföra avyttringar i pressade lägen.

I slutet av året löper det avtal ut som hindrat Tele2 från att sälja vidare sitt spektrum. Om det skulle bli tal om en försäljning väntas priset, enligt tidningen, ”hamna betydligt närmare den summa Tele2 investerat än det nollvärde marknaden verkar tillskriva verksamheten”.

På drygt ett år väntas Tele2 dela ut motsvarande 12 procent av börsvärdet. Vidare ger golvet i den nya utdelningspolicyn en direktavkastning motsvarande 5,2 procent.

”I ett läge där investerarna gått man ur huse för att köpa verkstad och gruvbolag medan operatörer ratats, finns det revansch för sektorn som sådan. Och Tele2 kommer att överträffa sektorn. Köp”, avslutas analysen i tidningen.