Tre nya köpråd från Börsveckan

Publicerad 2017-02-13 08:20

Aktier Köp Transtema, Cellavision och Autoliv, men avvakta med Betsson, Bredband2, Xvivo, UTG och Byggpartner. Det är tidningen Börsveckans råd i den senaste utgåvan.

First North-listade Transtema bygger fibernät och har sedan ett par år som strategi att nå täckning över hela landet. Omsättningen mer än fördubblades genom en rad förvärv 2016 och verksamheten ska fortsätta att växa under lönsamhet, är det tänkt. Hur mycket som redan är utbyggt framgår inte. Aktiekursen har nästan fördubblats bara i år. Börsveckan sätter köp med riktkursen 60 kr.

I medicinteknikbolaget Cellavision hittar Börsveckan i vanlig ordning inget att klaga på utom värderingen av aktien. Med goda tillväxtutsikter, hög skalbarhet och stark balansräkning ser redaktionen fortsatt fin uppsida och köper en liten post.

Autolivs aktie straffades efter bokslutet, men utsikterna för tillväxt består. Tidningen bedömer värderingen av aktien som låg och håller det för sannolikt att den slår index på ett års sikt.

”Vi har haft avvakta i Autoliv sedan knappt ett år tillbaka vilket visat sig vara rätt då aktien underpresterat index med råge. Men nu ser vi ett bra tillfälle att fånga upp aktien”, skriver Börsveckan.

I speloperatören Betsson ser redaktionen skäl att vara fortsatt försiktig. Betsson kommer inte att växa snabbare utan att dra på sig ökade kostnader, vilket kommer att hålla tillbaka vinsttillväxten. Därav låg värdering. Det finns bättre val i sektorn, enligt Börsveckan, som upprepar rådet att avvakta.

I bredbandsoperatören Bredband2 ser Börsveckan offensiv redovisning av fallande lönsamhet. Det är inte längre lika lätt att binda kunderna. Börsveckan ser stigande kostnader för marknadsföring och – fastän Bredband2 inte är nätägare – investeringar i infrastruktur. Rådet blir att avstå.

Xvivo, som jobbar med transplantationer, har inte nått de nivåer Börsveckan velat se. Ett genombrott kan komma 2017, men är redan inprisat i kursuppgång. Aktien är fullvärderad enligt Börsveckan, som avvaktar.

Resebyråkoncernen Unlimited Travel Group, UTG, har efter kursuppgång på First North 2016 enligt Börsveckan ett mellanår framför sig med nya kostnader och indikationer på lite sämre bokningsläge för en ny ledning av ta itu med. Tunn handel är skäl för likviditetsrabatt. Rådet blir att avvakta.

Entreprenören Byggpartner har inte tillräckligt stabil verksamhet för att kvala som utdelningsaktie i den cykliska byggbranschen, enligt Börsveckan, som minns Peabs smäll med Mall of Scandinavia. Rådet blir att avvakta.

Chatt
Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020"Bolaget det trots tillväxten inte är för sent att köpa"
Handelskriget
Kina: Stora framsteg i förhandlingarna med USATrump bekräftar enighet
Aktier
De 20 bästa aktierna enligt den "magiska formeln"
Analys
DNB: Storytels potential större än vad värderingen antyderInleder bevakning med köprekommendation
13/12
Trading Direkt: Teknisk analys av OMXS30
Börsen
Sparekonomen: Två julklappar till aktiemarknadenHandelsavtal och ordnad brexit lyfter börsen
Börsen
Bred uppgång på börsen
Analys
Pareto: Kursnedgång i Assa Abloy motiverar höjd rekommendation
Analyser
En ny köprek bland fredagens analyser
Aktietips
Carnegie: Vinstlyft och avknoppning gör Electrolux lockande
Brexit
Johnson: Jag kommer få brexit gjort"Inga om, inga men"
Brexit
Jordskredsseger för Boris JohnsonRejäl pundförstärkning
Foto: istock
Marknadsutblick
Ålandsbanken fortsätter övervikta USA
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Aktie
Svensk förundersökning om mutbrott
Analys
DNB: Därför är det köpläge i Bonava
Låna
Unga har usel koll på lånHälften vet inte vad ett blancolån är
Analys
Analys: Autolivs starka orderbok ger bättre marginaler"Hög lönsamhet och bättre kassaflöde"
Analyser
Flera köprekar bland torsdagens analyser
Börsen
Fortsatt börssuccé för Saudi Aramco
Notering
Debutanterna åt olika håll i premiärhandelnTvå nya bolag handlas på First North
Fonder
Sparekonomen: Nysparandet i miljöfonder 20 gånger större i år
Aktietips
Två heta köptips - och två aktier du kan strunta i
Bostad
Nyproduktion säljs allt närmare inflyttning
Fed
Fed lämnar styrräntan oförändradSpår oförändrad ränta hela nästa år
Fonder
Fondbranschen: Så ska koldioxidavtryck redovisas