De har Sveriges bästa private banking

Publicerad 2016-11-24 13:02

Private banking Handelsbanken har Sveriges bästa private banking. Det visar en unik granskning som Privata Affärer har gjort.

Bankerna står i kö för att få ta hand om de förmögnas pengar. Med vip-behandling lovar de bra avkastning, tryggt sparande och trevligheter som konsertkvällar och julbord.

Privata Affärer har för tredje gången granskat hur bra bankernas private banking är. Vi har gjort det med hjälp av ett 20-tal testpersoner som spelat potentiella kunder. Våra wallraffare har gjort 135 bankbesök i Stockholm, Malmö och Göteborg.

– Ingen metod slår den. Vi får reda på saker vi saker vi aldrig skulle få genom vanliga intervjuer och genomgångar av erbjudanden och reklammaterial. Det här är en av de viktigaste och mest uppskattade återkommande granskningar vi gör, säger Per Hammarlund, chefredaktör för Privata Affärer.

I de två tidigare granskningarna 2012 och 2014 vann Carnegie. Nu toppar Handelsbanken. Carnegie kommer först på femte plats. Övriga pallplatser togs av Ålandsbanken och Swedbank.

Swedbanks bronspeng är årets kanske största överraskning. I de tidigare undersökningarna har Swedbank hamnat på sista plats.

– Det verkar som deras rådgivare har ett helt annat självförtroende än tidigare, säger Mats Olsson, på undersökningsföretaget Sic Insight som gjort undersökningen i samarbete med Privata Affärer.

Precis som tidigare år har varje bank bedömts i fem olika kategorier:

Bokning & Uppföljning, Information, Struktur, Upplevelse och Material & Offert.

Placering Bank
1. Handelsbanken
2. Ålandsbanken
3. Swedbank
4. Danske Bank
5. Carnegie
6. Söderberg & Partners
7. Nordea
8. SEB

Not: Läs om hela vår granskning i nya numret av Privata Affärer, 12/2016.