Haldex styrelse rekommenderar Knorr-Bremses bud

Publicerad 2016-11-08 08:21

Aktie Styrelsen i Haldex rekommenderar aktieägarna att acceptera det höjda budet från Knorr-Bremse.

Rekommendationen är villkorad ”om och när Knorr-Bremse offentliggör att dess villkor om erhållande av godkännanden och tillstånd från relevanta konkurrensmyndigheter på för Knorr-Bremse acceptabla villkor antingen uppfyllts eller frånfallits”.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen anser att den regulatoriska risken som är förenad med Knorr-Bremses erbjudande kvarstår. Samtidigt betonar styrelsen att den aldrig har ifrågasatt det finansiella värdet av budet.

Det höjda budet från Knorr-Bremse ligger på 125 kronor per aktie. Aktien stängde på 117 kronor i måndags.

Styrelsen i Haldex hade innan de rekommenderade budet från Knorr-Bremse en rekommendation att acceptera ett bud från tyska ZF Friedrichshafen. Det ursprungliga budet från ZF låg på 100 kronor per aktie, men var efter två höjningar uppe i 120 kronor per aktie innan det drogs tillbaka för en dryg månad sedan.