ZF tänker inte ändra budet på Haldex

Publicerad 2016-09-28 10:46

Aktie ZF kommer inte att ändra på villkoren i sitt bud på Haldex men vill inte att bolagets verksamhet blockeras av budstriden. Samtidigt avslöjar ZF att man avser att göra mångmiljardinvesteringar i Haldex om budet går igenom.

Priset i ZF:s erbjudandet om 120 kronor kontant per aktie kommer inte att höjas och ZF kommer inte att frånfalla fullföljandevillkoret avseende 50 procentig anslutningsgrad, skriver ZF.

Acceptfristen, vilken löper ut den 3 oktober 2016, kommer inte att förlängas såvida inte samtliga fullföljandevillkor för erbjudandet har uppfyllts, inklusive fullföljandevillkoret om förvärv av mer än 50 procent av det totala antalet aktier i Haldex (efter full utspädning).

Knorr-Bremses bud på Haldex ligger på 125 kronor per aktie.

Vill inte se att verksamheten blockeras

ZF Friedrichshafen vill inte att den pågående budstriden om Haldex ska resultera i att den svenska bromstillverkarens verksamhet ”blockeras”.

I ett läge då varken ZF eller budkonkurrenten Knorr-Bremse får en majoritet av ägandet är alla alternativ öppna för diskussion. En snabb lösning av ägarsituationen är dock i högsta grad att föredra.

Det sade ZF:s vd Stefan Sommer vid ett pressmöte på onsdagen.

”Vi vill inte hamna i en position där vi skadar bolaget, eller dess kunder, som också är våra kunder”, sade han.

Bland tänkbara alternativ är att stanna kvar som minoritetsägare, att acceptera Knorr som minoritetsägare och till och med att titta på en delning av Haldex.

”En delning är ett alternativ, men inget vi tittat på”, sade Stefan Sommer.

Planerar miljardinvesteringar

ZF Friedrichshafen avser att investera upp till 5 miljarder kronor i Haldex under de kommande fem åren, om bolaget går segrande ur den pågående budstriden. Det sade ZF:s vd Stefan Sommer vid pressmötet på onsdagen.