Fyra färska köprekommendationer

Publicerad 2016-09-07 07:33

Aktietips Affärsvärlden är på shoppinghumör i onsdagens utgåva, och rekommenderar köp av Eurocon, Poolia, Unibet och Huhtamäki.

Teknikkonsulten Eurocon, listat på Aktietorget, är en ”välskött doldis som platsar utmärkt i en långsiktig portfölj” skriver Affärsvärlden. Eurocon grundades 1990 och nådde en omsättning på 199 miljoner i fjol. Nästan hälften av omsättningen kommer från pappers- och massaindustrin. Värderingen av Eurocon speglar inte bolagets kvaliteter menar Affärsvärlden. Aktien är inget för kortsiktiga handlare då likviditeten är dålig, men den långsiktige kan börja köpa.

Bemanningsföretaget Poolias starka kvartalsrapport – med det bästa resultatet sedan i början av 2011 – fick aktien att vakna till liv, och den har goda förutsättningar att fortsätt upp skriver Affärsvärlden. Tidningen noterar att Poolias kapitalstruktur gjort det möjligt att dela ut 90 procent av vinsterna sedan 2011, och Affärsvärldens ser en möjlig direktavkastning på 9 procent nästa år. Köp är rådet, och riktkursen sätts till 16:50 kronor.

Varningslampor lyser i spelsektorn skriver Affärsvärlden, men i fallet Unibet är värderingen attraktiv mot bakgrund av vinsttillväxten. Ökad osäkerhet gällande beskattning och konkurrens är orosfaktorer. Unibet har tappat 30 procent sedan i december förra året. Brexit var en smäll och ytterligare halvårsrapporten en annan. Unibet har goda möjligheter till både förvärv och hög utdelning, skriver Affärsvärlden, och förutspår en kurs på 100 kronor om ett år.

Finländska Huhtamäki som förser världens snabbmatsrestauranger med engångsmuggar har vuxit snabbt, och aktien har mer att ge enligt Affärsvärlden, även om den inte är något fynd. Aktien har fördubblats i värde de senaste två åren och har ökat 18 procent i år. Enligt Affärsvärldens prognos värderas bolagets vinst för nästa år värderas till 17 gånger pengarna, vilket inte anses vara dyrt för ett stabilt konsumentvarubolag med stark tillväxt.

Aktietips
CNN: Åtta amerikanska aktier vi älskar
Notering
Teckna börsens nya IT-bolag
Kryptovaluta
Musk uppmanar dogecoin-jättar att sälja allt
Börsen
Ännu en stark börsdag i Stockholm
Pandemin
"Coronakrisen kan accelerera tillväxten"
Foto: istockphoto
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Pandemin
Förvaltaren: Vissa trender väl häftigt extrapolerade"Fel fokusera på kortsiktiga pandemivinnare"
Aktie
Boliden: Analytiker skriver upp prognoserSer medvind från metallpriser första halvåret
Bostad
Nyproduktion säljs snabbare
Foto: Shutterstock
Olja
Oljepriset stiger efter spänningar i MellanösternHögsta nivån på ett år
Affär
Recipharm: EQT begär tvångsinlösen av resterande aktierEQT har över 95 procent
Aktietips
Fem heta aktietipsOch några aktier du kan vara utan
Foto: Janerik Henriksson/TT
Analys
Pareto höjer Evolutions riktkurs med 50 procent
Aktietips
Di: Köpläge i AAK
Aktietips
AFV: Securitas stabil och billig aktie
Aktie
Clas Ohlsons försäljning sjönk rejält
Analys
Redeye slutar bevaka Fingerprint
Foto: Shutterstock
Aktieportföljen
Här är nya tillskottet i vår aktieportfölj
Aktiechatt
Hernhag: Mina tre största innehavOch senaste aktien jag ökade i
Valuta
SEB ser fortsatt dollarförsvagningMen utdelningsperioden kan sätta kortsiktig press på kronan
Analyser
Här är fredagens färska köprekar
Blanking
Blankarna flyr G5 och Fingerprint
Analyser
Analytiker oeniga efter Swecos rapportBåde sälj- och köprekar
12/2
Trading Direkt: Paradigmskifte kommer efter stimulansernaOch fler bolag lär köpa bitcoin
Valuta
Pictet: S&P har fortfarande rejäl uppsidaMen bitcoin är en farlig tillgångsklass