Scen ur bolagets spel Unravel.

Bottenfiske i Stillfront

Publicerad 2016-08-29 20:21

Aktietips Storägaren Acacia har köpt 10 000 aktier för drygt en halv miljon kr i Stillfront efter delårsrapporten. Kursen har fallit efter en besvikelse över resultatet, men bolagets investeringar och förvärv ligger bakom. och runt 55 kr kan det vara läge för bottenfiske.

Spelutvecklaren Stillfront har inte funnits på börsen mer än under knappt nio månader, men kursutvecklingen har varit riktigt volatil även om de som köpte vid introduktionen direkt fick en stor vinst. Som mest noterades aktien i över 90 kr tidigare i år, men därefter har vinsthemtagningar och börsoro sänkt aktien alltmer och med slutnoteringen på måndagen på knappt 55 kr är kursen nästan nere på årslägsta.

Det har då näst störste ägaren – Acacia – utnyttjat fallet för ett större köp. Bolagets investeringschef är Per Skyttvall och han har god insyn i Stillfront som styrelseordförande.

Vad är det då som talar för att Stillfronts fall nu snart är över och det kan vara läge att liksom Acacia agera bottenfiske? Resultatet andra kvartalet blev en stor besvikelse för många placerare. först och främst minskade omsättningen något, men resultatet föll kraftigt.

Men det beror inte på sämre marginaler på spelförsäljningar utan istället är det kostnader för investeringar och förvärv som tas direkt över resultaträkningen. Stillfront köpte under andra kvartalet det amerikanska spelbolaget Simutronics och det betalades dels kontant, dels med nyemitterade aktier. Resultatet före investeringar ökade därför till över 10 miljoner från ett nollresultat andra kvartalet 2015.

Försäljningen av spel ser också ut att kunna fortsätta att utvecklas väl med en bra pipeline där en uppföljare av succén Unravel är planerad till nästa år och där villkoren för distribution av speljätten Electronics arts ser ungefär lika ut som för den första versionen.

Med förvärvet kommer Stillfront få en bredare bas av spel, vilket bidrar till en ökad stabilitet i intjäningen. Detta slår initialt mot resultatet men bör vara en bra grund för tillväxt under resten av 2016 och kommande år. Därför är aktien en bra krydda för den som vill speta en väldiversifierad portfölj med en aktie med högre risk.

Graf: Stillfrontaktiens utveckling i år.

{Chart} 

Chatt
Hernhag: Tre utdelningsaktier med chans till uppgång...och fyra stabila amerikanska utdelare
Aktier
Här är de mest blankade aktierna på börsen just nu
Fonder
Fondspararna tankar grönt under rekordstark månadHär är månadens populäraste fonder
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Oscar Properties fullföljer utbytesförfarandet trots låg accept
Börsen
Beskedlig veckostängning
Foto: AP/TT
Wall Street
Teknikjättar i täten i New York
Foto: istockphoto
Råvaror
Skarp nedgång i guldpriset
Pension
Så hållbart är ditt pensionsbolagLänsförsäkringar klättrar – AMF tappar
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bostad
"Allt starkare marknad för nyproduktion"
Analys
DNB: Snabb kassaflödestillväxt och dolda värden i Nyfosa
27/11
Trading Direkt: Vilka flygbolag klarar krisen?
Analyser
Här är fredagens köprekar
Foto: Shutterstock
Placera
Amundi: Satsa hållbart och cykliskt”Kollapsen sträcker sig bortom 2021"
Budstriden
SBB lägger formellt bud på Entra
Rapport
Omsättningsras för Moment Group
Aktie
Pandemin får Actic att vinstvarna
Foto: Shutterstock
Aktie
Handeln återupptas i Nanexa
Spara
Så blir skatten på ISK nästa år
Analys
DNB: Beijer Ref föredras framför Nibe bland ESG-aktierna
Lån
Räntan på studielån mer än halveras
Placera
Chefsstrategen spår rotation tillbaka till FANG
Bud
Arnhult: Det mesta går utom tennsoldater och nyfödda barnStorägaren ställer sig bakom budet på Entra
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bostad
Riksbanken spår mer dämpad utveckling på bomarknaden
Pandemin
Tyskland vill stänga alla skidorter i EU
Sektor
Sju av tio skogsägare tror på ökade fastighetspriserStora geografiska prisskillnader