Carnegie: Kappahl är ”back on track”

Publicerad 2016-08-24 10:18

Aktie Carnegie höjer riktkursen för Kappahl med 16 procent till 50 kronor efter ett lunchmöte med klädbolagets finanschef som sägs ha indikerat att Kappahl är "back on track" för att nå marginalmålet på 10 procent.

”Ingen tidsram angavs, men vi tror att de senaste årens takt är en bra indikation och pekar mot en marginalförstärkning på upp till 1 procentenhet per år”, skriver Carnegie i en analys och upprepar sin köprekommendation.

Kappahl handlades på onsdagsförmiddagen kring 44 kronor.

Trots Kappahls starka kursutveckling, upp med närmare 50 procent de senaste tre månaderna, tycker inte Carnegie att värderingen är utmanande.

”Vi har varit imponerade av Kappahls goda försäljning och mycket starka marginaltrend de senaste kvartalen då bolaget framgångsrikt har trotsat de rejäla valutamotvindarna”, skriver Carnegie och pekar på att bolagsledningens fokus skiftat från reor och kostnadsbesparingar till att öka sin fullprisförsäljning.