Precise Biometrics fortsätter stiga

Publicerad 2016-08-12 09:37

Aktie Trots torsdagens tvåsiffriga rusning så fortsätter Precise Biometrics uppåt på fredagen. På en vecka har nu aktien stigit 37 procent på förhoppningar om en stark rapport på tisdag.

– Det finns förväntningar om att kvartalsrapporten ska bli bra, mot bakgrund av att Precise algoritm funnits med i många av Fingerprint Cards sensorer, säger Joel Westerström, som följer biometrisektorn för Redeyes räkning, till Nyhetsbyrån Direkt.

Fingerprint Cards har länge varit Precise Biometrics största kund, men har på senare tid arbetat med att utveckla egna algoritmer för fingeravtrycksidentifikation. Precise har därför satsat hårt på att nå andra kunder, bland annat norska Idex och amerikanska Qualcomm.

Ser man lite längre fram finns därmed potential för goda nyheter för Precise del, enligt analytikern.

– Idex rapporterade på torsdagen och talade om att skaffa sig en ledande position inom smarta betalkort. Jag tror det finns förväntningar om att det ska kunna gynna Precise så småningom. Kanske kommer det goda nyheter under det andra halvåret, säger han.

Ytterligare en möjlig positiv faktor i sammanhanget är att intäkterna per sensor där Precise algoritm ingår skulle kunna vara större för dessa nya partners, än vad fallet är med Fingerprint Cards, resonerar Joel Westerström.

En kvart efter börsöppning handlades Precise Biometrics för 5,35 kr, en uppgång på 7,65 procent. Det är drygt 37 procent högre än förra fredagens slutkurs på 3,90 kr.

Graf: Följ aktien här

{Chart}