Rörelseresultatet exklusive kostnader för kartellutredningar och kapacitetsneddragningar uppgick till 221 miljoner dollar och den justerade rörelsemarginalen till 8,6 procent.
Väntat var ett justerat resultat på 229 miljoner dollar och en justerad marginal på 8,7 procent. Enligt bolagets egen prognos väntades den justerade rörelsemarginalen bli ”runt 8,5 procent”.
Försäljningen uppgick till 2 579 miljoner dollar. Analytikerna hade väntat sig en försäljning om 2 639 miljoner dollar.
Autoliv hade en total organisk försäljningstillväxt på 7,7 procent under det andra kvartalet. Det var lägre än SME Direkts konsensus som låg på 9,9 procent.
Den organiska försäljningstillväxten var främst ett resultat av en stark tillväxt i Europa, där den organiska försäljningen ökade med över 16 procent, skriver Autoliv i sin delårsrapport.
”Bakom detta resultat låg en kombination av högt Autolivinnehåll i framgångsrika modeller och ökad produktion i samband med nya lanseringar”, skriver bolaget.
Försäljningen från Autolivs bolag i Kina ökade organiskt med mer än 7 procent under kvartalet. Tillväxten drevs framförallt av globala tillverkare, i synnerhet modeller från Hyundai/Kia.
Den organiska försäljningen från Autolivs bolag i Japan ökade med närmare 3 procent under kvartalet.
För Autolivs bolag i Nord- och Sydamerika var försäljningsutvecklingen under kvartalet blandad. I Nordamerika drevs den organiska försäljningstillväxten på närmare 4 procent framförallt av ökad försäljning av bilmodeller från Honda, Mercedes och Ford.
Försäljningen av aktiva säkerhetssystem och ersättningsgasgeneratorer bidrog också till tillväxten, skriver Autoliv.
Försäljningen i Sydamerika (Brasilien) minskade dock med närmare 2 procent.