Fyra köpråd från Börsveckan

Publicerad 2016-06-20 09:11

Aktier Tidningen Börsveckan ger köpråd för Bonava, Scandi Standard, Protector och Novo Nordisk, ställer sig neutral till NCC och Storytel samt avvaktar Alimak och Itab.

Det framgår av tidningen Börsveckans sista utgåva före sommaruppehållet till den 8 augusti.

NCC delar ut bostadsutvecklaren Bonava, den del av byggjätten som haft bäst marginal och tillväxt. Aktien handlades ned till en ”rimlig” värdering, enligt Börsveckan som ställer sig neutral till NCC och ger köpråd för Bonava som billigare och mer diversifierat än konkurrenten JM.

Kycklingproducenten Scandi Standards aktie har klättrat men handlas fortsatt till rabatt sett till p/e särskilt jämfört med Axfood och Ica och får upprepat köpråd.

Norska sakförsäkringsbolaget Protector hade ett tufft första kvartal och påverkas om Storbritannien lämnar EU, men handlas med rabatt sett till värdering i relation till bokfört värde jämfört med Gjensidige, Tryg och Topdanmark. Börsveckan upprepar köpråd.

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk har gått sämre än index i år men får en upprepad köprekommendation utifrån möjligheten för tillväxt på lång sikt.

En emission på 22 miljoner kr har stärkt Storytels försprång när marknaden för streaming av böcker konsoliderar. Men mycket är redan inprisat – aktien handlas för över 33 kr, upp från 20 kr i april. Börsveckan ställer sig neutral.

Förutsättningarna för bygghissbolaget Alimak påverkas av fortsatt osäkra signaler i den kinesiska ekonomin och dämpade investeringar inom olja och gas. Börsveckan ger rådet att avvakta.

Butiksutredningutvecklaren Itab behöver förvärva för att upprätthålla tillväxten. En fjärdedel av omsättningen kommer från Storbritannien. Brexit är ett ”överhängande hot”, enligt Börsveckan som ger rådet att avvakta.