TF Bank på väg till börsen

Publicerad 2016-05-23 10:07

Notering Den internetbaserade nischbanken TF Bank planerar en notering på Stockholmsbörsen. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

Banken erbjuder konsumentbanktjänster genom sin egenutvecklade IT-plattform med en hög grad av automatisering.

TF Bank bedriver in- och utlåningsverksamhet mot privatpersoner i Sverige och Finland, samt utlåningsverksamhet mot privatpersoner i Norge, Polen, Danmark, Estland och Lettland.

”Erbjudandet kommer att bredda TF Banks aktieägarkrets och ge TF Bank möjlighet att använda den svenska och internationella kapitalmarknaden för att diversifiera bolagets finansieringskällor”, skriver TF Bank.

Säljare är TFB Holding, Förvaltningsaktiebolaget Segersta, Gurrfinans, Aktiebolaget Add Value, Mattias Carlsson, KAAX Investment, Tiberon, Monarda, Pehr Petersson, TPS Investment, Merizole Holding och Johannes Rintaniemi.

”Vi avser att fortsätta växa på befintliga marknader och utvärdera nya marknader och vi ska fortsätta växa med bibehållen kostnadskontroll. Vi ser fram emot att fortsätta TF Banks spännande resa och börsnoteringen kommer att stärka kännedomen om TF Bank gentemot kunder, affärspartners och investerare”, kommenterar vd Declan Mac Guinness i pressmeddelandet.