Norsk bank toppar sparränteligan

Publicerad 2016-05-10 09:52

Spara Bank Norwegian toppar just nu listan över de högsta sparräntorna på den svenska marknaden. Men flera konkurrenter ligger hack i häl med den norska banken.

Den som i dag vill sätta in pengar på ett sparkonto utan bindningstid och uttagsrestriktioner får högst ränta hos Bank Norwegian (0,90 procent). En annan fördel med banken är att den norska insättningsgarantin ligger på 2 miljoner norska kr, alltså mer än dubbelt så mycket som den svenska insättningsgarantin.

Men Bank Norwegians konkurrenter ligger inte långt efter i ränteligan. Hos Svea Ekonomi och AK Spar får du 0,85 procents ränta.

Som vanligt gäller att du kan få högre ränta om du är villig att binda dina pengar under något eller några år. Här dominerar Marginalen Bank som just nu erbjuder en ettårsränta på 1,50 procent. Även listan med tre- och femårsräntor toppas av Marginalen med 2,0 respektive 2,5 procent.

I listan nedanför kan du se vilka räntor som instituten erbjuder just nu.

Av: Magnus Gustavsson, magnus.gustavsson@privataaffarer.se