Fyra onsdagstips på börsen

Publicerad 2016-05-04 07:16

Aktietips I veckans nummer av Affärsvärlden ger tidningen sina läsare rådet att köpa Concentric, medan Sobi får sälj. Duni och Kinnevik stämplas med vänta.

Concentrics aktiekurs har pressats av en svag amerikansk marknad, sedan årsskiftet är kursnedgången 12 procent. Affärsvärlden menar att det har skapat ett intressant köpläge i det enligt tidningen, välskötta verkstadsbolaget.

Med fina kassaflöden och en stabil nettoskuld står Concentric stadigt på en tuff marknad. Vidare är p/e-talet 11 på innevarande års prognoser, vilket är lägre än de flesta andra verkstadsbolagen på börsen. Även om det andra kvartalet kan bli svagt, finns det uppsida i aktien för den tålmodige resonerar Affärsvärlden. Riktkursen sätts till 105 kronor.

Sobi laddar för skördetid men förväntningarna är högt ställda, och risken för missväxt är inte inräknat i kursen varför Affärsvärlden säger sälj.

Med ett p/e tal på 23 för nästa års förväntade vinst, finns inget utrymme för missar menar tidningen. Avslutningsvis sålde vd aktier i höstas för 5 miljoner kronor, vilket är en negativ signal. Nivåer under 98 kronor är mer attraktiva skriver Affärsvärlden.