Sex heta bolag i rapportfloden

Publicerad 2016-04-13 12:54

Aktietips Med en massiv ström av rapporter den närmaste månaden är det svårt att hitta guldkornen. Privata Affärer ger här några förslag på bolag där det kan bli kursreaktioner.

När delårsrapporterna nu börjar lämnas kommer det bli ett mediabrus kring börsen som det kan vara svårt för en vanliga aktieägare att känna sig bekväm med. Indexutvecklingen kommer i stort bestämmas av vart resultaten för de större bolagen tar vägen, men samtidigt är det lätt att glömma att det kan finnas bolag som går mot strömmen även om börsen till exempel skulle backa på besvikelser från tungviktarna.

Privata Affärer har letat bland börslistorna och presenterar här sex bolag där delårsrapporten skulle kunna innebära en förändring i synen på bolaget – i vilket fall som helst bör de bevakas.

* Fingerprint (rapportdatum 28/4). En av de mest emotsedda rapporterna och efter den senaste uppgången finns det stora förväntningar på ett starkt kvartal. Carnegie presenterar idag en prognos för omsättningen på drygt 1,5 miljarder – om den skulle bli avsevärt bättre kan uppgången ta ny fart.

* Loomis (6/5). Storägarnas försäljning för några veckor sedan tryckte ned kursen ordentligt och den har inte hämtat sig än utan tappat ligger på nästan 20 procent.. Men bolaget går mycket bra och sannolikt kommer rapporten inte vara något undantag. En återhämtning ligger därför i korten när fundamenta återigen blir prio.

* Stillfront (18/5). Spelbolaget har haft en berg-och-dalbana efter spekulationer kring nya spelet Unravels framgångar. Nu har aktien backat med 35 procent sedan toppen i början av året, men i maj vid delårsrapporten bör det komma siffror kring försäljningen av Unravel – enligt vd har mottagandet varit ”fantastiskt”.

* Tobii (4/5). Högteknologi inom eye-tracking där varje rapport innebär en möjlighet att öka informationen kring forskningens framsteg. Aktien har backat över 20 procent från toppen – kan vara ett läge nu för den som vill köpa in sig i ett av börsens hetaste teknikbolag.

* LeoVegas (11/5). Spelbolaget gjorde en stark introduktion, men har sedan fallit tillbaka när de som fått aktier sålt av efterhand. Kommer sannolikt visa en fortsatt stark tillväxt i maj, vilket kan få förnyad fart på kursen.

* Eniro (27/4). En ny styrelse får sin första chans att berätta hur bolaget ska räddas. Kursen har nästan halverats på ett halvår och stora kursrörelser är vanliga i aktien – här är en av börsens allra största chansaktier.