Cristina Stenbeck avgår som styrelseordförande

Publicerad 2016-03-11 08:40

Aktie Cristina Stenbeck kliver ner från posten som styrelseordförande i Kinnevik. Hon stannar dock kvar i styrelsen. Samtidigt meddelas att hon helt lämnar styrelsen i Millicom tillsammans med bland andra Anders Borg.

Cristina Stenbeck avser att avgå som styrelseordförande i Kinnevik för att i stället bli ledamot av styrelsen, och ersättas på ordförandeposten av nuvarande ledamoten Tom Boardman.

Det framgår av investmentbolagets valberedningsförslag inför årets årsstämma.

”Jag kommer fortsätta att stödja Kinneviks team i dess arbete att möta sina långsiktiga åtaganden gentemot sina aktieägare och portföljbolag som styrelseledamot. Som en aktiv representant för bolagets största aktieägare ämnar jag även fortsätta leda arbetet i Kinneviks valberedning”, säger Cristina Stenbeck i ett pressmeddelande.

Tom Boardman har varit ledamot av styrelsen sedan 2011.

Som ny ledamot av styrelsen föreslås Lothar Lanz, som nyligen föreslagits som ny styrelseordförande i Zalando, även detta som efterträdare efter Cristina Stenbeck.

I övrigt föreslås omval av styrelsens ledamöter.

Lämnar Millicom tillsammans med Anders Borg

Ett antal ledamöter lämnar styrelsen i Millicom. De som avböjt omval är Cristina Stenbeck, Anders Borg, Paul Donovan och Dame Amelia Fawcett.

Som nya ledamöter i styrelsen föreslår valberedningen Tom Boardman, Janet Davidson och Simon Duffy. Tom Boardman föreslås även bli styrelsens ordförande.

Tom Boardman har suttit i Kinneviks styrelse sedan 2011 och tidigare på fredagsmorgonen framkom att han även föreslås bli ordförande i Kinnevik.