Uppåtrekyl för spelaktier

Publicerad 2016-02-10 10:36

Bransch Spelaktier rekylerade upp under onsdagsförmiddagen efter den senaste tidens oro kring skatter och kommande marknadsregleringar som legat som en våt filt över sektorn under den senaste tiden.

Betsson-rapporten förra veckan strödde även salt i såren främst på grund av oro kring en kommande tysk spelskatt och potentiella spridningseffekter till andra länders spelmarknader. Även oro för höjd holländska beskattning har inte gjort saken bättre.

På onsdagsmorgonen stod Unibet dock för ett bokslut som var rakt igenom bättre än väntat, spelöverskottet överträffade förväntningarna med 13 procent enligt SME Direkt. Även utdelning var högre än väntat. Dessutom har bolaget fått en smakstart på det nya året med en organisk ökning i spelöverskottet på 30 procent hittills under det första kvartalet, och med hela 45 procent mätt i pund tack vare två större förvärv under sommaren 2015.

Kambis rapport visade på en kraftig intäktstillväxt och starkt resultatlyft, påpekar både Danske Markets som även trycker på ett starkt kassaflöde. Unibets fina start på det första kvartalet utgör även stöd för Kambi enligt Danske Markets:

”Bäringen på Kambi från Unibets rapport med den starka 45-procentiga ökningen i spelöverskottet indikerar att Kambi verkar gå ett starkt första kvartal till mötes, skriver banken.

Nordea Markets skriver i Unibet-kommentar att det är dags att återupprätta ett visst förtroende för spelsektorn efter en dyster vecka.

”Dags för ett lättnadsrally”, fastslår Nordea.

Vid 10.15-tiden på onsdagen hade Unibet-aktien stigit 8,5 procent medan Kambi klättrade hela 13 procent. Vidare i sektorn var Betsson och Evolution Gaming upp runt 6 procent. Net Ent och Cherry steg i sin tur båda kring 4 procent.