Inga aktier för Borg trots styrelseuppdrag

Publicerad 2016-01-25 10:55

Aktier Anders Borg, vice styrelseordförande i Kinnevik och ledamot av Millicoms styrelse sedan fjolårets stämmor, har ännu inte köpt aktier i Stenbeckbolagen - i kontrast till vad han sade när han blir invald i maj.

Det framgår, för Kinneviks del, av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering, där ägarstatistik fram till senaste årsskiftet listas.

För Millicom syns inte insynspersoners ägarförändringar i Holdings, men i telekombolagets hemsidas förteckning av styrelseledamöter nämns inget om att Anders Borg har några aktier.

Den förra finansministern är fåordig kring varför några aktieköp inte tycks ha skett, eller när han avser att göra investeringarna.

”Det får vi återkomma till vid tillfälle, det har jag inga kommentarer till i det här läget”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen.

Som skäl till avsikten att köpa aktier i maj nämnde Anders Borg under Kinnevikstämman för det första Kinneviks förmåga att bygga, skapa och förvandla företag, för det andra sin egen fascination för tillväxtmarknaderna, och för det tredje Kinneviks fokus på ordning och reda.

Börskursen i Kinnevik, i vars styrelse Anders Borg är ensam om att inte äga några aktier, har backat cirka 17 procent, i linje med OMXS30, sedan 18 maj i fjol. Millicom, som utreds för korruption i Guatemala av amerikanska och svenska myndigheter, har samtidigt backat cirka 41 procent.