Tre lockande aktier – och några du ska undvika

Publicerad 2015-11-30 08:38

Aktietips Köp Bilia, avvakta bättre köptillfällen i Dedicare, försäkringsförmedlaren Insplanets värdering lockar inte, Recipharm är fullvärderad, men Oriflame är spekulativt köpvärd och Kambi likaså. Det är några av bedömningarna i veckans utgåva av Börsveckan.

Bilia, som pryder framsidan, har riktigt starka finanser och kan därmed fortsätta sin förvärvsresa. Den viktiga serviceaffären utvecklas framåt, och ett p/e-tal på 15 för nästa år lockar, anser tidningen. Bedömningen är fortsatt överprestation jämfört med index under det kommande året, varför rådet blir köp.

Dedicares fina direktavkastning, 6 procent, lockar, och för ägarna är det därmed inte nödvändigt att sälja, trots kursrally. För övriga kan bättre köptillfällen uppstå under det kommande halvåret.

Insplanet värderas till 10 gånger rörelsevinsten som är i en kraftigt fallande trend – inget som lockar Börsveckan.

Kontraktstillverkaren Recipharm expanderar snabbt med förvärv, men den organiska tillväxten svajar och utvecklingen i olika affärsområden är lite blandad just nu. Aktien betecknas som fullvärderad.

Oriflames problem med fallande tillväxt i vinstmotorerna Ryssland och Baltikum tycks ha gått igenom det värsta nu, medan övriga tillväxtmarknader går starkt. Vågar man tro på vändning uppåt på allvar 2016 är bolaget köpvärt, konstaterar Börsveckan, som sällar sig till den skaran och håller fast vid sitt spekulativa köpråd med uppsida upp till 175 kronor (stängningskurs i fredags: 143:40 kronor).

Spelbolaget Kambi värderas som vanligt skyhögt, men löftet om att nya kunder är på väg in i närtid öppnar för en väsentlig vinsttillväxt kommande år. Ett köpråd sätts, om än med en varning för extra hög risk då en del av framgången redan ligger i kursen.

Industrigruppen Volatis preferensaktier köprekommenderades i somras, varpå kursen har fallit. Börsveckan behåller sitt köpråd.

Några förändringar i ”BV-portföljen” görs inte i veckan, men däremot i tidningens utdelningsportfölj: Telia säljs och i stället köps Betsson och NCC.