Fyra skarpa aktietips

Publicerad 2015-11-18 06:26

Aktietips I veckans nummer av Affärsvärlden delar tidningen ut köpråd till Kambi, danska klädkoncernen IC Group, norska sorteringsbolaget Tomra samt färgtillverkaren Flügger.

Efter en relativt trög resultatutveckling under våren levererade Kambi en urstark rapport. Aktien har värderats upp rejält, men det finns mer potential menar Affärsvärlden som sätter köp.

Den kraftiga uppvärderingen efter rapporten var välmotiverad då vinsttillväxten de närmaste åren ser ut att bli betydande, men den stora frågan är vilka multiplar bolaget ska värderas på.

Affärsvärlden menar att aktien värderas klart lägre än Net Entertainment och Unibet. Höga inträdesbarriärer, stor resultathävstång och en hög andel intäkter från reglerade spelmarknader motiverar högre värderingsmultiplar enligt tidningen. Aktien bör passera tresiffrigt nästa år.

Nästa köptips delas ut till danska klädkoncernen IC Group som har gjort en genomgripande förvandling av sin verksamhet. Det är läge att plocka upp aktien innan den blir högsta mode på börsen skriver Affärsvärlden.

För räkenskapsåret 2015/2016 ligger ett kraftigt vinstlyft i korten. Det ger ett p/e-tal på 14, vilket i jämförelse med konkurrenter som Hugo Boss, Michael Kors och Moncler medför en rabatt på 16 procent. Efter omstöpningen av verksamheten med höga ambitioner ser tidningen fortsatt goda möjligheter för tillväxt och lönsamhetsförbättring under de närmaste åren. Riktkursen sätts till 240 kronor.

Det tredje köprådet ges till det norska sorteringsbolaget Tomra trots att aktien handlas kring rekordnivåer.

Tomra-aktien är ett attraktivt val för investerare som vill slippa oroa sig för vartåt konjunkturen är på väg. Pantmaskiner är en i allra högsta grad konjunkturoberoende bransch. Konjunktursvackan efter finanskrisen syns knappt ens som ett hack i Tomras försäljnings- och lönsamhetskurva. Riktkursen sätts till 121 kronor.

Affärsvärldens sista köptips får den danska färgtillverkaren Flügger som haft det tufft i några år. Nu ligger en bättring i korten, vilket i kombination med en pressad värdering gör aktien intressant skriver tidningen.

Direktavkastningen på 4,2 procent i kombination med ett lönsamhetslyft på sikt ger goda chanser till tvåsiffrig årlig avkastning till låg risk. På dagens dyra börs är det klart attraktivt avslutar Affärsvärlden.