Biometribolagets aktie kraschar efter DI:s sågning

Publicerad 2015-11-09 09:49

Aktier (Uppdaterad) Biometriaktien Precise Biometrics har i sin kraftiga uppgång varit "ett derivat på dumhet", men på börsen finns det ett bäst-före-datum på dumhet. Det skriver Dagens Industri i måndagens tidning och rekommenderar sälj av aktien. Aktiekursen faller mer än 25 procent.

”Om Precise Biometrics hade värderats i linje med Fingerprint hade bolagets börsvärde legat kring 350 miljoner kronor, vilket motsvarar en kurs på 1 krona per aktie. Det ska jämföras med dagens kurs på 7 kronor”, skriver tidningen.

Dagens Industris negativa syn på aktien motiveras framför allt med Fingerprint Cards (FPC) besked förra veckan om att bolagets egenutvecklade algoritm finns i mobiltelefoner på marknaden redan i dag.

Fingerprint har i nuläget 30 anställda som arbetar med algoritmutveckling, medan Precise Biometrics hela personal uppgår till 22 personer, påpekar DI.

Därtill har LG valt en algoritm från ett asiatiskt bolag i sin nya mobiltelefon V10, vilket enligt tidningen är ett tecken på att det svenska bolagets mjukvara börjar förlora relevans.