”Köp gruvjätten med omotiverat stor rabatt”

Publicerad 2015-09-30 07:57

Aktietips Affärsvärlden delar i senaste numret ut ett köpråd, till Atlas Copco, medan Collector, Bufab och Nederman får rekommendationen vänta.

Välskötta verkstadsjätten Atlas Copco har tappat mer än en tredjedel av sitt värde under hösten. Nu är det dags att köpa, menar Affärsvärlden och sätter riktkursen till 243 kronor men uppger att tajmingen är svår i det rådande börsklimatet.

Fundamenta talar för Atlas Copco. Enligt den senaste kvartalsrapporten stiger orderingången markant, med mellan 6 och 34 procent, inom de fyra affärsområdena. Vidare handlas verkstadsbolaget med en historiskt sett omotiverat stor rabatt och en direktavkastning på 3 procent.

Vänta med Collector, som har en spännande affärsmodell och imponerande historik, men värderingen är för hög och riskerna ska inte underskattas, skriver Affärsvärlden vidare.

Bufab har med småländsk entreprenörsanda vuxit till en ledande aktör inom fästelement för industrin. Kortsiktigt är det dock läge att avvakta. Om den europeiska marknaden tar fart eller om tecken på förbättrad lönsamhet syns kan tidningen däremot bli något mer positiv.

Nederman är ett välskött verkstadsbolag som passar bra i den långsiktiga portföljen. På kort sikt är aktien inte lika het, skriver Affärsvärlden och rekommenderar sina läsare att vänta med inköp även av denna aktie.