STÄNGD FÖR BOKNING: Följ med Privata Affärer till Rio 6-13 mars

Publicerad 2015-09-22 23:01

Läsarresa Följ med på en initierad guidning till Brasiliens mångfasetterade ekonomi och legendariska Rio de Janeiro. Vi besöker OS-stadens ikoniska landmärken, skärgårdens tropiska stränder och möter människor med inblick i landets affärsliv. Med på resan är Placeringsguidens chefredaktör Fredrik Lindberg.

Copacabana och Sockertoppen är självklara för besökaren, men vi kryddar denna resa med det mesta och det bästa i denna pulserande metropol. Vi får intressanta föreläsningar som ger oss en inblick i Brasiliens ekonomi, minglar med svenska och internationella företagare, tar en minnesrik favelatur, besöker en idrottsarena som 2016 står värd för sommar-OS.

Självklart besöker vi även churrascerior och njuter av underhållning och fantastiskt kött och toppar med en heldag på en paradisö i Rios skärgård.

Så här ser programmet ut i grova drag:

6 mars Avresa

Tidig avresa från Sverige till Rio de Janeiro. Vid ankomst till Brasilien möts vi av vår guide för transfer till vårt hotell i Rio. Vi bor på trevliga South American Hotel. Gemensam välkomstmiddag.

7 mars Rio de Janeiro – Corcovado och Sockertoppen

Efter frukost hämtas vi för en heldagstur till några av Rio de Janeiros mest ikoniska landmärken. Första besöket blir till Corcovadoberget och en av de symboler som kanske förknippas mest med Rio, Kristusstatyn.

På väg tillbaka åker vi genom Rios fashionabla förorter längs de berömda stränderna Barra da Tijuca, Sao Conrado, Leblon, Ipanema och Copacabana. Efter uppehåll för lunch besöker vi Sockertoppen och tar linbana upp till toppen för fantastiska vyer över staden.

8 mars Rio de Janeiro – föredrag och fritid

Under förmiddagen träffar vi svensktalande representanter från näringslivet för att ta del av deras erfarenheter och få chans att ställa frågor och diskutera.

Vi möter Mia Nygren, kommunikationschef för musiktjänsten Spotify i Latinamerika, som har god inblick i Brasiliens gigantiska konsumentmarknad på nätet. Vi träffar även Rickard Schäfer, affärsutvecklare inom bioenergi hos GE Power & Water, samt Jonas Lindström som är chef för Svensk-brasilianska handelskammaren.

Under eftermiddagen finns egen tid för avkoppling och att upptäcka staden. Vår guide ger oss tips.

Om möjligt utifrån spelschemat åker de som vill till Maracanastadion och ser fotboll framåt kvällen, eller lyssnar till livemusik.

9 mars Rio de Janeiro – Favela och föredrag

Efter frukost hämtas vi för en halvdagstur till Favela Rocinha för en inblick hur livet ser ut för de flesta invånarna i Rio de Janeiro. Tillsammans med vår guide promenerar vi genom de vindlande gatorna och gränderna, besöker en skola och träningsanläggningen för stadsdelens sambaskola.

Efter lunch träffar vi flera Rio-svenskar med god inblick i brasilianskt affärsliv, kultur och samhälle. Däribland Peter Hedlund, som är chef för Swedish Match i Latinamerika, Björn Salén från Brazilship som kan det mesta om allt som transporteras till och från Brasiliens stora ekonomi, och Dagens Nyheters korrespondent, Henrik Brandao Jönsson.

10 mars Rio de Janeiro – Firjan och strandliv

Efter frukost besöker vi näringslivsorganisationen Firjan, som representerar och arbetar för att utveckla delstaten Rio de Janeiros industrier och affärsliv.

Eftermiddagen är fri för att exempelvis upptäcka Rios sprudlande strandliv. Stadens invånare, cariocas, älskar sina stränder där det spelas fotboll, volleyboll och surfas i vågorna de flesta dagarna i veckan. Copacabana och Ipanema är ett måste för förstagångsbesökarna.

11 mars Rio de Janeiro – Ilha de Jaguanum

Sista dagen i Brasilien går i avkopplingens tecken med en heldagstur till Ilha de Jaguanum, som är en liten halvmåneformad ö i Rio de Janeiros skärgård. De tropiska stränderna är omgivna av stora palmer, vit sand och frodig regnskog.

I vattnen runt ön är det vanligt att se både delfiner och sköldpaddor. Kusten skyddas av ett korallrev som håller vattnet lugnt och stränderna till perfekta platser att tillbringa en dag. Det klara vattnet runt gör snorkling till en populär sysselsättning.

På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag i Rio med livemusik

12 -13 mars Fritid och hemresa

Förmiddagen på egen hand. Sen eftermiddag hämtas vi för transfer till flygplatsen och återresa till Europa. Incheckning vid kl 18 och avgång mot Amsterdam kl 20.45.

Inkluderat i pris:

Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Rio de Janeiro t/r i Economy Class.
Dagsaktuella flygskatter.
Boende 6 nätter i dubbelrum på South American Hotel, Rio de Janeiro.
Måltider enligt program.
Samtliga transfers.
Ett flertal föreläsningar samt mingel.
Heldags stadsrundtur i Rio de Janeiro.
Favelatur halvdag.
Jaguanum Island heldagstur

Ej inkluderat:

Dryck
Dricks
Personliga försäkringar.
Avbeställningsförsäkring.

Pris  24 900 kr per person/del i dubbelrum.

Enkelrumstillägg 6 000 kr

Det går bra att betala som företag.

Vi ber om överseende med att programmets innehåll samt pris kan komma att justeras. Allt för att få det så bra och innehållsrikt det bara är möjligt.

Mer info & Bokning

www.trackers.se/privataaffarer

Eller ring 08-669 22 00