Veckans samlade köprekar

Publicerad 2015-05-12 11:01

Aktier En handfull aktier pekas ut som köpvärda i färska uppdateringar från analyshusen.

Swedbank sänker riktkursen för Oriflame till 160 kronor från tidigare 180 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

”Svaga siffror i första kvartalet kan härledas till de svagare marginalerna. Uppgifter visar att även andra kvartalet startade långsamt med -1 procent i försäljningstillväxt i nuvarande läge. Vi sänker våra vinstestimat något, mest för att återspegla lägre tillväxt i CIS och Europa. Vi sänker även vår riktkurs. Då aktien är lågt värderad och riskprofilen något bättre, i och med återhämtande rubel, behåller vi vår rekommendation köp då vi ser möjlighet för återhämtning i andra halvåret”, skriver banken.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Raysearch till 129 kronor från tidigare 116 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Nordea till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs till 118 kronor från tidigare 113 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

LBBW höjer rekommendationen för Ericsson till köp från tidigare behåll. Det skriver Bloomberg News.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för verkstadsbolaget Troax till 110 kronor från tidigare 100 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Loomis till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs till 280 kronor från tidigare 270 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.